Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1003
PRIETENI127
Retete / Aperitive / Garnituri

Foietaj in forma de bradut

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2016

Scurgeti bine tonul. Amestecati cu ajutorul unui robot sau la mana tonul, ricotta si sosul de rosii. Puneti sare, piper si boia de ardei. Incalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul foietaj intr-un dreptunghi. Puneti un strat de crema de ton si presarati deasupra cascaval ras.....

Creveti pane

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2016

Curatam creveții. Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou si amestecati. Intr-un wok/tigaie puneti cateva linguri de ulei la-ncalzit. Dati fiecare...

Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2016

Puneti la fiert apa. Adaugati cubul Knorr si un pic de cimbru uscat. Cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Incalziti cuptorul la...

Aperitiv foietaj cu carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2016

Intindem aluatul foietj într-un dreptunghi mare. Taiem aluatul in fasii lungi pentru a înfasura cârnaciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem muștar peste fasiile de aluat. Rulati cârnaciorii in aluat. Se infing 5 carnaciori pe fiecare...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2016

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .  Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei  impreuna cu cubuletele de ardei.  Se curata cartofii , se taie în cuburi și se pun în bolul robotului.  Se adaugă tonul scurs, ricotta , ceapa cu...

Smochine in aluat foietaj

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2016

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se spală și se taie smochinele in cruce -nu le taiati complet. Se fărâmițeaza branza feta si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si putin cimbru . Se adaugă sare și piper . Umpleti smochinele cu acest amestec și...

Crochete cu ton si ricotta

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2016

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .  Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei  impreuna cu cubuletele de ardei.  Se curata cartofii, se taie în cuburi și se pun în bolul robotului.  Se adaugă tonul scurs, ricotta , ceapa...

Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2016

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C, Se spală dovleceii (am lasat coaja) și se îndepărtează capetele. Se curata de coaja ceapa. Dati dovleceii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs. Apasati cu o lingura, ca sa scoateti cat mai multa...

Llapingachos - chiftele de cartofi cu branza ecuadoriene

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2016

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare . Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei. Se curata brânza rasa, galbenusurile de ou, ceapa prajota si chimenul. Se amestecă câteva minute. Condimentam : sare si piper. Daca amestecul vi se pare moale...

Foi de brick tunisiene

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2016

Se spală prazul și se taie marunt.  Rumeniti prazul într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline. Lasati sa se raceasca.  Fierbeti cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare.  Cand sunt fierti treceti-i prin apa rece pentru a-i decoji mai repede. Indepartati coaja...

Chec sărat aromat cu ierburi

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2016

Puneti la prajit baconul taiat bucatele într -o tigaie fără grăsime .  Bateti ouale cu piper, iaurt  si ulei .  Apoi se adaugă treptat făina, praful de copt și nucile.  Ungeti o forma de chec. Se taie avocado și roșia in felii .  Se pun feliile...

Muffins crocante in foi de brick

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2016

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.  Se curata si se toaca ceapa marunt.  Într-o tigaie, punem la prajit baconul, adaugam ceapa tocata si revenim totul timp de 8-10 minute.  Se adauga smantana, piperul, se amestecă bine și se rezerva.  Intre timp, se taie...

Salata de vinete greceasca

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2016

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor. Se pun pe o tava si se lasa timp de 45-50 de minute. Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele. Se scot din cuptor,se curata de coaja si se...

Bretzel sau covrig nemtesc

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2016

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot....

Rulouri de primavara cu ricotta

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2016

Se prepară un sos vinaigrette cu uleiul de masline, oțetul balsamic, sare și piper. Curatati si taiati avocado-ul in 2, jumatate il taiati in cubulete iar cealalta jumătate o taiati felii. Se toaca marunt ceapa esalota si rosiile uscate. Se amesteca branza ricotta cu cubuletele de...

Pirojki cu camembert si mere

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2016

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se adauga...

Muffins de Cartofi cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2016

Se unge cu unt o forma de muffins. Se curata, se spală și se usucă cu un prosop curat cartofii.  Se taie cartofii felii subtiri cu o mandolina sau la robot.  Punem feliile de cartofi într -un bol.  Se topește untul și se adaugă peste cartofi. Se amestecă...

Oua de Pasti vopsite natural

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2016

Spalati bine ouale . Pregatiti 3 vase in care sa fierbeti ouale.Am facut si cateva oua decorate cu frunzulite. Se pregatesc inainte, se pun in fasii de dres si se leaga la ambele capete. Asezati frunze de varza rosie pe fundul vasului, depuneti 3 oua, acoperiti cu frunze de varza rosie (sau...

Oua posate cu sos bourguignon

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2016

Daca aveti un fond de vitel de casa preparat cu oase este ideal. Se prepară fondul legat de vițel: eu am folosit o metoda rapida :) - se pune la fiert 25 cl de apă, se adaugă pudra de vițel și se amestecă bine. Se adaugă amidonul de porumb dizolvat în un pic de apă rece și...

Pateuri cu castane si singerete

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2016

Se taie ceapa si prazul foarte fin și se prăjesc într- o tigaie cu un pic de ulei impreuna cu bucatelele de bacon până cand sunt usor rumenite . Se adauga castanele taiate in 2/4 și se amestecă bine. Se indeparteaza pielea si se taie singeretele in felii subtiti. Incalziti...

Lalele din rosii cherry cu branza kiri

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2016

Taiati ceapa arpagic foarte fin.  Se amestecă toate ingredientele într-un castron. Se spală roșiile cherry.  Se taie rosiile în 4 pe lungime dar numai pe trei sferturi.  Indepărtați cu grijă semințele roșiilor cu o linguriță.  Pentru a...

Salata de vinete cu iaurt - Borani Bademjan

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2016

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor. Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute. Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele. Se scot din cuptor,se curata...

Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2016

Se spală și se taie în bucățele lungi vinetele.Curatam si tocam ceapa. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si vinele taiate timp de aproximativ zece minute.   Adaugati condimentele si amestecati.    Se toarnă sosul de rosii ( de...

Samosa cu carne de vita

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2016

Într-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras. Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute. Adăugați roșia taiata cubulete si mazarea proaspata sau congelata. Asezonati cu curry, ghimbir, coriandru. Se...

Gratin de cartofi Dauphinois

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2016

Se curata cartofii, se spala si se taie în felii subțiri.  Nu spalați  feliile de cartofi odată tăiate. Curatati usturoiul si taiati cateii in doua in lungime.  Freacati bine vasul de copt cu cateii de usturoi.  Ungeti vasul de copt cu unt și puneti...

Coronita cu carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2016

Intindem foaia de aluat de foietaj. Taiem fasii pentru a înfasura cârnciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem muștar peste fasiile de aluat. Rulati cârnaciorii in fasiile de aluat. Asezati-i pe o hartie de copt în jurul unei castronel...

Bradut cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2016

Intindem foaia de aluat de foietaj. Decupam bradutul si-l punem pe o foaie de copt . Taiem ramurile, punem bucatele de somon deasupra . Le răsucim ușor. Se incalzeste cuptorul la 180 °.Se amesteca gălbenușul de ou cu 2 lingurite de lapte rece. Ungem bradutul cu...

Chiftele de orez negru cu pesto si rosii uscate

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2015

Într-un castron amestecam orezul negru fiert, ceapa tocata marunt, oul, parmezanul si rosiile taiate bucatele. Adaugăm sare și piper. Se amestecă bine. Facem chiftele plate si le depunem pe o tava acoperita cu hartie de copt. Punem în cuptorul preîncălzit la 200...

Saratele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2015

Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza un aluat. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca 2-3 ore. Luati un pic de aluat si formati batoane de saratele cu mana. Puneti-le intr-o tava acoperita cu foaie de copt. Ungeti-le cu ou batut si presarati deasupra garnitura...

Placinta - Chec cu ficat de pui

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2015

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i.  Curatati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt, taiati morcovul in rondele.  Puneti-le la prajit in uleiul de masline. Adaugati ficatul, sarea, curry-ul si chimen-ul si...

Afisate 61 - 90 din 124 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]