Bruschetta este pâine prăjită condimentată cu usturoi și ulei de măsline, de obicei servit cald ca aperitiv, gustare sau garnitura.
Numele vine de la cuvântul italian bruscare, care înseamnă “a frige pe cărbuni.”
Sosul de rosii-- reteta aici- nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie.
Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu hârtie de gatit sau cu o foaie de silicon.
Curatam ceapa esalota. Scurgem bine tonul.
Intr-un castron se marunteste tonul cu o furculita si se amesteca cu ceapa șalotă tăiata foarte fin.
Adaugam sosul de rosii si amestecăm. Punem sare si piper.
Se pune amestecul obtinut peste feliile de pâine.
Deasupra punem felii de mozarella si o rosie cherry în mijloc.
Este gata ... punem totul la cuptor timp de 15 minute la 200 ° C.
Pofta Buna !!!!
1
le puteti servi calde însoțite de o salată verde