Pui tiganesc la punga

de La Ancuta in Pui, 10 Noi 2010 | 23341 vizualizari

 

by Nadina. Foarte bun si fraged. Multumesc Nadina.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate carne de pui (pulpe, piept, aripioare)
  • 500 ml lapte
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 500 g ciuperci
  • 1 kg cartofi
  • 1 punga pentru cuptor
  • Pentru condimentat carnea:
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
  • condimente pentru pui (optional)
  • 100 g unt
  • Pentru condimentat legumele:
  • sare, piper
  • 1 lingurita boia
  • 50 g unt
  • putin unt pentru uns punga
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui tiganesc la punga:

Se spala carnea si se portioneaza (daca este nevoie) si se sareaza. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu laptele.

Se pune carnea intr-un castron si se toarna laptele cu usturoi peste ea. Se acopera cu un capac si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.

A doua zi se scurge carnea si laptele se arunca. Se usuca carnea cu un prosop si apoi se condimentaza cu sare, piper, boia si eventual condimente pentru pui. Se pune si untul si se amesteca bine.

Cartofii se curata si se taie cuburi. Ciupercile se curata si se taie felii. Se condimenteaza si se adauga untul si, la fel ca la carne, se amesteca bine.

Se unge punga magica cu unt se pun legumele in punga iar peste legume se aseaza carnea.

Se inchide punga cu clema inclusa, se inteapa in cateva locuri cu o scobitoare si se da la cuptor 1 ora.La final se taie punga cu un cutit pe lungime si se mai lasa 10 minute, ca sa se rumeneasca.

Se serveste cu muraturi sau mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui tiganesc la punga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui