Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia

de Catalina L in Fructe de mare, 29 Iul 2015 | 7707 vizualizari

 

Foarte ușor și rapid de facut ..... am folosit creveti proaspeti si frumosi cumpărati deja fierti la pescarie. Am improvizat o reteta chinezeasca, cu produsele pe care le-am avut la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveți roz cruzi sau fierti
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingura de sos soia dark
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura ulei
  • semințe de susan
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia:

Curatam creveții, lăsând doar coada.

Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.

Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul.

Adaugati creveții și le sotati pe fiecare parte.

Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.

La sfarsit se adauga sosul de soia dark, semintele de susan, se amestecă și se lasă inca 2-3 minute pe foc.  

Serviti  crevetii ca aperitiv .....ii puteti acompania cu orez, salata verde etc.  

Poftă bună !!!

TIPS-URI

1

lasati pentru aspect coada cand curatati crevetii

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de usturoi