O tarta frumoasa, delicioasa si de efect. Combinatia praz - branza de capra este excelenta.
Am folosit un aluat foietaj rapid facut de casa - reteta aici (va trebuie numai jumatate, cealalta jumatate o puteti congela).
Daca nu aveti timp sa-l faceti, il puteti inlocui cu cel din comert.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/tarta-cu-praz-si-branza-de-capra.html
Taiati prazul in rondele fine, tocati marunt ceapa esalota. Rumeniti prazul si esalota in uleiul de masline. Prajiti bine pana cand prazul este gatit. Puneti sare, piper.
Intindeti aluatul foietaj si puneti-l in forma de tarta unsa. Intepati-l cu o furculita pe toata suprafata. Puneti deasupra sosul de rosii, apoi prazul cu ceapa.
Bateti oul cu smantana, un pic de sare si piper. Varsati compozitia peste praz si acoperiti cu felii subtiri de branza. Presarati cimbru uscat si un pic de paprika. Dati la cuptotul incins la 180 °C, timp de 30 de minute.
O puteti servi ca aperitiv sau antreu si se acompaniaza foarte bine cu o salata verde.
Pofta Buna!