Suntem inca in plin sezon de conopida, asa ca m-am întors cu 2 conopide frumoase de la piață :) .
Meniu conopida timp de 2 zile hi hi: supa crema Dubarry, gratin cu sos bechamel și aceasta reteta noua Conopidă întreagă la cuptor .
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/conopida-intreaga-la-cuptor.html
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.
Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente.
Punem sare și piper și amestecăm.
Se curata conopida, se îndepărtează frunzele și se taie piciorul astfel încât sa se tina dreapta.
A mea a fost destul de mare, am indepartat un pic de buchetele, pastrand numai centrul.
Se spala si o puteti pune cateva minute in apa rece cu otet.
Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.
Se pune conopida pe o foaie de aluminiu sau pe o hartie de copt și se unge cu mana pe toata suprafata cu amestecul pregatit.
Acoperiti si infasurati bine conopida cu hârtia și se așază într-un vas de copt.
Se coace timp de 1 oră.
Se scoate din hartie, se pune pe o farfurie de serviciu si se decoreaza cu patrunjel.
Este gata!
O puteti servi simpla sau ca garnitura pentru o carne sau un pește .
In acelasi timp, am profitat si am folosit cateva cateva vârfuri mici pentru a decora supa crema Dubarry- vezi reteta aici.