Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia

de Catalina L in Fructe de mare, 28 Ian 2017 | 9924 vizualizari

 

Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.

Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.

Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie.

http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/01/scoici-saint-jacques-cu-usturoi-ghimbir.html

 

INGREDIENTE

  • 8 scoici Saint Jacques proaspete
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapa eșalotă
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia:

Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez, este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie. Se curata si se toaca marunt ceapa, usturoiul.

Tocati marunt ghimbirul.  Intr-o tigaie sau wok, puneti la incalzit 2 linguri de ulei.

Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Puneti scoicile, sarati si piperati. Le sotati, intorcandu-le de cateva ori. Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.

Serviti ca aperitiv sau in plat complet le puteti acompania cu orez natur sau taitei chinezesti.


Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linguini cu negru de sepia, creveti si scoici