Ligia Bxl

1

Bucataras
incepator

Dambovita-Targoviste

Bucataras din 05.11.2010

RETETE278
PRIETENI306
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2015

Mai intai am curatat prazul si ceapa si le-am spalat bine. Ficatul l-am prajit fara sare, ca sa nu se intareasca. Am tocat ceapa si prazul marunt si le-am calit in cratita cu uleiul in care a fost prajit ficatul, pentru ai da o aroma buna. Inimile si pipotele le-am fiert in apa cu...

Placinte cu varza si carnati afumati

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2015

Se amesteca ingredientele pentru aluat,intai cele uscate,apoi peste se adauga ingredientele lichide Se framanta pana devine un aluat legat(la final trebuie sa nu se lipeasca de maini,se adauga apa putin cate putin,daca nu mai este necesar si compozitia se ia de pe maini nu se mai pune apa,daca...

Salata de icre de crap

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2014

Am tinut la temperatura camerei icrele si uleiul.Intr-un castron am inceput sa frec icrele cu putin ulei cu o lingura de lemn pana au inceput sa se inmulteasca si sa se albeasca. Peste ele am pus zeama de lamaie (acestea vor deveni mai albe si mai spumoase de la lamaie) La final am taiat...

Soufflé cu cascaval si condimente

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2014

Mai intai am incins cuptorul la 180°c. Pe aragaz am topit untul intr-o craticioara apoi peste am adaugat faina si am amestecat continuu pana sa incorporat. Am adaugat laptele si am amaestecat cateva minute pana sa legat apoi am dat deoparte de pe foc si am lasat putin sa se raceasca....

Focaccia cu rosii uscate

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2014

Am amestecat toate ingredientele pana sa format o coca bine legata. Am intins cu sucitorul coca cam 30 cm si am pus-o intr-o tava cu foaie de copt ptr a creste la cald. Peste am pus rosiile uscate si am presarat condimentele, busuioc, piper si rozmarin. Dupa ce a crescut am dat la cuptorul...

Rosii umplute

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2014

Am spalat rosiile si le-am crestat cu un aparat special,apoi le-am presarat putina sare si piper. Am tocat ardeiul(1/2) marunt si l-am pus in interiorul rosiei impreuna cu Kaiserul afumat. Pe deasupra am ornat cu un posh crema de branza si am pus cate o maslina apoi am presarat ierburi de...

Sendvis elegant

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2014

Am taiat cu un cerc o felie de paine alba.Pe o farfurie am pus cercul si in el am pus felia de paine taiata,am uns felia cu crema de branza apoi am daugat avocado taiat cubulete,peste avocado am pus o felie de cascaval taiat tot cu cercul. Peste cascaval am adaugat sfecla de rosie taiata...

Aperitiv Cosulete cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 23 Noi 2013

Se incinge cuptorul. Se unge tava cu ulei (eu am folosit una de briose). Apoi se toaca nu prea marunt ciupercile si se pun la calit, se adauga peste ciuperci si Kaizerul si se calesc cateva minute. Din aluat se fac niste cercuri si se pune cu lingura din kaizer si ciupercile calite,...

Snitele de pui

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2013

Se spala pieptii de pui,apoi se taie in fasii subtiri,se sareaza si se pipereaza.Se face compozitia:ouale sa bat bine cu un tel para pana devin spuma,apoi se adauga laptele,faina(cat sa fie un aluat mai gros ca de clatite) si dupa gust sare si piper,iar la final praful de copt( pentru ca aluatul...

Cum se fierbe porumbul cu unt si plante aromatice( herbe de provence)

In Aperitive / Garnituri la 23 Aug 2013

Cum se fierbe porumbu. Se curata porumbul de foi si matase,se spala si se pune intr-o oala mare la fiert cu apa.Deasupra oalei am pus foi de porumb si peste o farfurie sau capac ptr a nu se ridica foile.Se lasa la fiert cateva ore,se incearca din cand in cand porumbul.Daca e fiert se unge cu...

Spirale cu mac si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Pe o planseta tapetata cu faina se intinde foaia de placinta,apoi se taie fasii,aceste fasii se taie in doua si se ung cu ou,apoi se pune pe fiecare mac si cascaval ras,se pot rula in forma de spirala sau se pot lasa asa drepte.Se incinge cuptorul la 180 °C,apoi in tava tapetata cu ulei si...

Rosii pané

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2013

Se spala si se taie rosiile rondele,se sareaza si se pipereaza,apoi se bat ouale,se adauga sare,usturoi pisat,mararul si faina cat cuprinde ptr a obtine o compozitie nici moale nici tare.Se dau rosiile feliate prin aceasta compozitie si se prajesc pana devin putin rumene.Se servesc ori simple ori...

Inele de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Se amesteca ingredientele uscate,apoi se pune oul batut cu laptele.Compozitia trebuie sa iasa mai groasa ca cea de clatite.Se taie ceapa rondele nu foarte groase si se trec prin compozitia obtinuta.Se prajesc pana devin putin rumene.Se servesc ca garnitura sau cu salate. Pofta buna sa aveti!

Briose cu ciuperci,porumb si mascarpone

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Se taie ciupercile marunt,se pun intr-un castron,apoi se adauga ouale batute,codimentele,untul,jambonul,cascavalul razuit .Se freaca mascarpone cu laptele si se pune peste ingrediente iar la final se adauga faina cat cuprinde si praful de copt,sa fie o coca nici moale nici tare. Se unge...

Conopida pane cu gust de gaina

In Aperitive / Garnituri la 22 Iun 2013

Se fierbe conopida apoi se face un aluat din ingredientele de mai sus,se trece conopida fiarta prin aluat si apoi prin pesmet.Se coc in tava pe hartie de copt pana devin putin rumene.Se servesc ca garnitura cu un sos alb.Pofta buna sa aveti!

Garnitura de cartofi si morcovi

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2011

Se curata si se spala cartofii si morcovii, apoi se taie cartofii cubulete si morcovii rondele. Se pun intr-un platou de yena, se adauga sare, piper, plantele de provence, ulei de masline si o cana de apa. Introducem la cuptor unde se lasa sa se rumeneasca. Merg simpli cat si cu diferite...

Tarta cu praz si salam

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2011

Se scoate foaia de tarta din frigider si se mai tine putin la temperatura camerei,dupa ce sa inmuiat se pune in forma de tarta unsa si tapetata(daca nu e din silicon)si se inteapa putin cu furculita, se curata si se spala prazul,se taie mai marunt dupa preferinte,salamul se taie marunt si se...

Crochete de sparanghel si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2011

Se scoate foaia de placinta din frigider si se mai tine putin la temperatura camerei,apoi se intinde si se taie dupa preferinte,eu am taiat sa se vada putin saranghelul si in latime 1-2 cm,apoi se pune cate putina mozzarella rasa,se ruleaza si se pune in tava cu foaie de copt apoi se dau la...

Carnaciori imbracati in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2011

Se scoate foaia din frigider si se lasa putin la temperatura camerei,apoi se desface se intinde pe o planseta de lucru se taie in fasii lungi apoi carnaciorii se taie dupa marimea dorita si se ruleaza cu fasiile de foietaj.Se pun in tava cu foaie de copt se ung cu galbenus de ou si se dau la copt...

Tarta cu conopida si dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2011

Se spala si se rupe bucati conopida, apoi se pune la fiert. Dovlecelul se taie rondele si se frige in cratita cu putin unt. Foaia de tarta se pune in forma(eu am de silicon si nu am mai uns-o cu nimic, daca aveti din metal ungeti cu putin unt) Peste foaie se pune conopida fiarta, se sareaza dupa...

Chiftelute cu porumb

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2011

Se curata si se spala ceapa si se taie marunt. Se bat oualele cu untul si laptele, apoi se pun ceapa si porumbul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga patrunjelul, usturoiul pisat si arpagicul si la final faina. Se amesteca pana devine o coca nici moale nici tare si se ia cu o lingura,...

Gratin frantuzesc

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2011

Se curata cartofii,se spala si taie rondele. Intr-un vas yena se freaca fundul acestuia cu usturoi, apoi se unge cu unt si se pun cartofii rondele nu chiar unul langa altul,petrecuti putin ca in foto. Se condimenteaza cu ierburi aromate si se presara putina sare si piper. Kaiserul sau prosciutto...

Quiche cu champignons si kaiser

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2011

Se pune foaia in forma apoi se pregateste compozitia,se spala ciupercile se taie marunt si se pun la calit cu caizerul(nu se calesc prea rau)cu putin unt ptr gatit,separat se bat ouale apoi se adauga sare,piper,cascavalul ras,laptele,apoi peste se pun ciupercile si kaizerul,se amesteca toate bine...

Chec mozaic de legume

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2011

Se curata morcovii si ciupercile(daca ciupercile sunt din conserva nu mai este cazul), se taie morcovii cubulete, ciupercile marunt se pun la fiert in apa cu sare. Separat se bat ouale cu cascavalul ras, se adauga morcovul fiert, mazarea(daca e din conserva daca nu se fierbe si ea) si se...

Eclere aperitiv cu branza si jambon

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2011

Prepararea cojilor de eclere: apa se pune la fiert,apoi adaugam untul, putina sare, faina si se amesteca bine si se da de pe foc. Se pun oulale cate unul pe rand si se amesteca,se pune coca intr-un sprit si se modeleaza cojile intr-o tava cu hartie de copt. Se dau la copt sa se rumeneasca....

Gratin de conopida si jambon

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2011

Conopida se rupe in bucati se spala si se fierbe 20 minute. Intr-o craticiora se topeste untul, apoi se adauga faina, se amesteca bine cu telul, apoi se adauga cate putin lapte si frisca lichida. Se fierbe pana se ingroasa, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Jambonul se taie marunt si se pune...

Ciuperci cu sos si legume

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2011

Se curata si se spala legumele. Ardeii se taie marunt, ceapa si coditele de la ciuperci si se inabusa cu 50 gr de margarina, piper, sare si putina apa. Intr-o cratita se topesc 25 gr de margarina, apoi adaugam faina si se amesteca bine cu telul. Se adauga apa si delikatul si lasam se formeze o...

Piure cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Se fierbe laptele impreuna cu untul si delikatul apoi se da deoparte de pe aragaz si se pun fulgii de cartofi,cascavalul ras patrunjelul si ierburile de provincie, se serveste alaturi de o friptura cu sos si salata.Pofta buna!

Crenvusti imbracati cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2011

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in mijloc cu aparatul special, apoi introducem inauntru cate o bucata de crenvusti si ii asezam in tava yena in picioare. Punem putina apa si sare si dam la cuptor sa fiarba. Dupa ce au fiert punem sosul facut din ingredientele de mai sus punem...

Gratin cu andive si kaiser

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2011

Se spala andivele,se taie rondele si se fierb cateva minute apoi se scurg de apa. Separat calim kaizerul care il taiem fasii subtiri, apoi adaugam ceapa care o taiem cubulete. Le calim impreuna adaugand din cand in cand apa. Peste kaizer punem andivele si zaharul si lasam sa fiarba cateva minute....

Afisate 1 - 30 din 38 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]