Se curata si se spala cartofii,apoi se taie pai si se prajesc. Ceapa o taiem marunt,ardeiul la fel dupa care le calim. Dupa ce s-au mai inmuiat se adauga cartofii, apoi cascavalul ras si le lasam sa se lege. Batem ouale cu putina sare si le punem peste cartofi, lasam sa se rumeneasca putin si la...
Cartofii se curata, se spala si se scobesc cu aparatul special, apoi se introduce in fiecare la fundul cartofului cate o bucatica din ce am scobit (ca un capacel ca sa nu iasa compozitia,apoi luam cate o bucatica din somon si o tavalim prin ceapa ciboulette apoi introducem somonul in cartof....
Cartofii se curata si se spala,apoi cu aparatul special de spiralat se introduce in cartofi si se fac spiralele.Se pun in friteoza la prajit pana se rumenesc,se scot pe un servetel sa absoarba uleiul,apoi se pun pe un platou se sareaza,se presara pudra de usturoi si patrunjel uscat tocat.Se...
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale batute cu delicatul si cca 50 ml apa.Se framanta aluatul si se modeleaza galuste cu mana unsa in ulei.Se pun la fiert in apa clocotita,usor sarata si se fierb bine.Se curata si se spala ceapa si ciupercile,apoi...
Se curata si se taie marunt cepele si se calesc in unt.Se spala si se taie marunt patrunjelul,se razuie fin cascavalul,cand ceapa sa calit se da la rece,dupa racire se amesteca cu maslinele maruntite , verdeata si 50 gr de cascaval.Se intinde aluatul pe planseta de lucru si se taie in patrate...
Pieptii de pasare se spala si se taie in cubulete,se pun la fiert,se ia spuma de deasupra,apoi se spala ciupercile si se taie in cubulete,ceapa la fel si le calim impreuna cu carnea,dupa ce s-au mai inmuiat se adauga frisca lichida,amidonul amestecat cu putina apa,sare si piper dupa...
Cartofii si spanacul se fierb separat,se scot semintele de la rosie si se curata de pielita,se toaca marunt,dupa ce au fiert cartofii si spanacul,cartofii se taie in cubulete mici iar spanacul se preseaza de apa si se taie marunt,se amesteca toate,se adauga sare,zeama de lamaie amestecata cu...
Se curata si se spala legumele,apoi se pun la fiert cu putina sare.
Intr-o forma de tarta se pune foaia care se inteapa pe fund cu o furculita,se bate frisca impreuna cu oul si smintina si se amesteca cu legumele fierte, se pun pe foaia de tarta si pe deasupra se pune cascaval ras de care...
Omleta cu cartofi prajiti
Se curata si se spala cartofii,apoi se taie pai si se prajesc. Ceapa o taiem marunt,ardeiul la fel dupa care le calim. Dupa ce s-au mai inmuiat se adauga cartofii, apoi cascavalul ras si le lasam sa se lege. Batem ouale cu putina sare si le punem peste cartofi, lasam sa se rumeneasca putin si la...
Cartofi la cuptor cu somon
Cartofii se curata, se spala si se scobesc cu aparatul special, apoi se introduce in fiecare la fundul cartofului cate o bucatica din ce am scobit (ca un capacel ca sa nu iasa compozitia,apoi luam cate o bucatica din somon si o tavalim prin ceapa ciboulette apoi introducem somonul in cartof....
Cartofi spiralati
Cartofii se curata si se spala,apoi cu aparatul special de spiralat se introduce in cartofi si se fac spiralele.Se pun in friteoza la prajit pana se rumenesc,se scot pe un servetel sa absoarba uleiul,apoi se pun pe un platou se sareaza,se presara pudra de usturoi si patrunjel uscat tocat.Se...
Galuste cu sos de ciuperci
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale batute cu delicatul si cca 50 ml apa.Se framanta aluatul si se modeleaza galuste cu mana unsa in ulei.Se pun la fiert in apa clocotita,usor sarata si se fierb bine.Se curata si se spala ceapa si ciupercile,apoi...
Cornulete cu masline
Se curata si se taie marunt cepele si se calesc in unt.Se spala si se taie marunt patrunjelul,se razuie fin cascavalul,cand ceapa sa calit se da la rece,dupa racire se amesteca cu maslinele maruntite , verdeata si 50 gr de cascaval.Se intinde aluatul pe planseta de lucru si se taie in patrate...
Vol-au-vent
Pieptii de pasare se spala si se taie in cubulete,se pun la fiert,se ia spuma de deasupra,apoi se spala ciupercile si se taie in cubulete,ceapa la fel si le calim impreuna cu carnea,dupa ce s-au mai inmuiat se adauga frisca lichida,amidonul amestecat cu putina apa,sare si piper dupa...
Triunghiuri cu cartofi si spanac
Cartofii si spanacul se fierb separat,se scot semintele de la rosie si se curata de pielita,se toaca marunt,dupa ce au fiert cartofii si spanacul,cartofii se taie in cubulete mici iar spanacul se preseaza de apa si se taie marunt,se amesteca toate,se adauga sare,zeama de lamaie amestecata cu...
Tarta vegetariana
Se curata si se spala legumele,apoi se pun la fiert cu putina sare. Intr-o forma de tarta se pune foaia care se inteapa pe fund cu o furculita,se bate frisca impreuna cu oul si smintina si se amesteca cu legumele fierte, se pun pe foaia de tarta si pe deasupra se pune cascaval ras de care...