Aveam in plan aceste placinte de ceva timp,iar pentru ca nu mai stiam cum si in ce fel sa folosesc varza le-a venit randul de aceasta data :D
Se amesteca ingredientele pentru aluat,intai cele uscate,apoi peste se adauga ingredientele lichide
Se framanta pana devine un aluat legat(la final trebuie sa nu se lipeasca de maini,se adauga apa putin cate putin,daca nu mai este necesar si compozitia se ia de pe maini nu se mai pune apa,daca mai trebuie apa se adauga pana nu mai este necesar,depinde de faina fiecaruia).
Se lasa aluatul la crescut in castron acoperit cu un prosop curat cca 1 ora pana aceasta isi dubleaza volumul.
In acest timp cat aluatut sta la crescut,se face compozitia pentru umplut.
Se curata varza si se spala,apoi se taie marunt cu un cutit sau cu un robot de bucatarie.
Ceapa se curata,se spala si se taie marunt,carnatii la fel se taie mai marunt.
Se pun toate la calit si se condimenteaza cu sare si piper.
Dupa ce a crescut aluatul se ia cate o bucata dupa preferinte,mai mari sau mai mici,se intinde fiecare cu un rulou pe planul de lucru pudrat cu faina, iar in centru se pune varza calita cu carnatii afumati.
Se unesc toate marginile si se preseaza iar cu ruloul usor ptr a nu rupe placinta.
Acestea se prajesc pe rand intr-o cratita cu ulei bine incinsa pana se rumenesc.
Pofta buna!