Gratin frantuzesc

de Ligia Bxl in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2011 | 21622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • smantana
  • smantana lichida sau lapte
  • condimente(lavanda,oregano,cimbru,rozmarin,busuioc,marjolaine)
  • apa
  • cascaval
  • amidon
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • prosciutto sau kaiser
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin frantuzesc:

Se curata cartofii,se spala si taie rondele. Intr-un vas yena se freaca fundul acestuia cu usturoi, apoi se unge cu unt si se pun cartofii rondele nu chiar unul langa altul,petrecuti putin ca in foto. Se condimenteaza cu ierburi aromate si se presara putina sare si piper. Kaiserul sau prosciutto se taie marunt si se pune peste cartofi cate putin ca sa ramana si ptr celelalte straturi.

Se face apoi un sos din smantana lichida sau lapte cu putin amidon si cascaval ras, se amesteca bine si se pune peste cartofi apoi se mai pune un strat de cartofi , iar se condimenteaza si se pun iar plante uscate sare si piper si kaiser, apoi se pune din loc in loc cate o lingurita de smantana groasa, iar un rand de cartofi si peste restul de sos si condimente si se presara mai mult cascaval. Daca nu se foloseste lapte la final se adauga putina apa ca sa fiarba bine cartofii.

Se acopera cu o folie de aluminiu si  se da tava la cuptor sa se rumeneasca.Se serveste alaturi de o friptura si salata sau simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

ieri la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana