In urma cu vreo 2 ani jumate am sarbatorit botezul piticului meu si nu se putea sa nu pretagesc un tort pe masura evenimentului.Invitati- vreo 40.Ce a rams dupa petrecere? Nimic :))
Blat 1:
Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 15-20 minute.
Intrucat tortul a avut 3 nivele am mai facut inca un blat - deci x2.
Blat 2:
Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Punem si esenta de rom. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute. La fel si aici am facut tot 2 blaturi.
Blat 3:
Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie, coaja de lamapie si zeama. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute. La fel si aici am facut tot 2 blaturi
Crema 1:
Miixam crema de ALmete cu untul moale pana obtinem o crema pufoasa; punem zaharul,scortisoara si esenta de vanilie si amestecam usor.
Crema 2:
Batem frisca taresi apoi adaugam dulceata si mestecam cu o lingura pana devine pufoasa.
Crema 3:
Batem frisca tare apoi o amestecam cu nessul dizolvat - daca se vrea mai dulce se ma adauga zahar purda - eu nu am pus.
ASAMBLARE:
Am pastrat cate un blat intreg din fiecare sortiment: nuca, cacao , vanilie, iar pe restul le-am decupat - un dreptunghi cat jumatate din tava si o inima.
Peste blatul de nuca punem crema de branza cu scortisoara, apoi punem blatul de cacao , peste carepunem crema de afine; ultimul este blatul de vanilie, peste care se pune crema de ness.
Am imbracat tortul cu ultima crema ca sa nu se vada marginile blaturilor, apoi am pus glazura lasand sa se prelinga pe margini ca turturii. Printre turturi am spritat frisca cu posul.
Am plasat decorurile facute cu vreo 2 zile inainte din pasta de zahar - un ursulet, o caracatita si botoseii.
Cele 2 nivele superioare sunt puse pe tavite separate si se sprijina unul pe celalalt cu niste suporti.