Am primit cu cateva zile inainte de sarbatori niste icre de la o prietena, asa ca, daca tot se manca peste de Anul Nou, am trecut la preparare :D
Eu sunt mare amatoare de icre...asa ca ...oricnad sunt bine venite, nu numai de Anul Nou :P
Pregatim mai intai grisul pt a avea timp sa se raceasca - eu pun dupa ochi la o parte de gris cca. 3 parti de apa - se pune la fiert si se amesteca sa nu se prinda de cratita si sa nu faca cocoloase - se lasa sa se raceasca bine.
Incepem sa preparam icrele - punem icrele in castron si incepem sa picuram cate putin ulei; cand se ingroasa prea tare mai picurm putina apa clocotita, apoi continuam cu ulei si altenam cu zeama de lamaie pana terminam cantitatea de ulei.
Acum vine randul sa amestecam compozitia de icre cu grisul - putin cate putin pana se omogenizeaza bine, apoi punem ceapa dupa gust.
Ca sa nu fie prea iute ceapa, eu o toc inainte si o dau cca 10 minute la congelator, apoi o storc de zeama.
Mai punem sare si zeama de lamie daca mai este nevoie si servim cu pofta.
1
Daca se taie, eu intotdeauna le dreg cu apa clocotita.