Tort "Zumzarel"

de claudiaO in Torturi, 6 Feb 2014 | 3555 vizualizari

 

In februarie 2013 baietelul meu a implinit 2 anisori si cum era topit dupa desenele animate "Stupul" m-am gandit sa ii fac un tort cu albinuta Zumzarel.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • vanilie, rom si coaja de lamaie
  • Crema:
  • 500 gr barnza dulce Dr. Oetker
  • 150 gr frisca batuta
  • 200 gr unt moale-grasime 82%
  • 200 gr zahar pudra vanilat
  • Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 150 gr frisca batuta
  • bobite de ciocolata neagra
  • nuca de cocos galbena
  • ciocolata alba si neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Zumzarel":

Blat:

Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de lamaie si esentele de rom si vanilie si dam la cuptor intr-o tava cu inel detasabil - 24cm diametru- pentru cca 20-30 minute. Dupa ce s-a copt blatul, il lasam pe un gratar sa se raceasca.

Crema:

 Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam branza dulce si amestecam totul cu frisca batuta.

Sirop: caramelizam zaharul, dupa care stingem cu apa; lasam sa se dizolve apoi punem esenta de rom.

Asamblarea tortului:

Taiem blatul in 3 parti; insiropam fiecare blat si acoperim cu crema- ultimul blat il acoperim in forma de cupola, ca sa facem albiuta cat mai bombata.

La final imbracam tortul in frisca si il acoperim bine de tot cu nuca de cocos. Trasam dungi cu ajutorul bobitelor de ciocolata.

Antenutele albinei le-am facut din ciocolata topita asezata pe hartie de copt.

Capul albinei a fost realizat din ciocolata alba topita turnata pe o forma rotunda . Ca sa se vada cat mai bine am evidentiat capul conturand cu ciocolata neagra.

Aripioarele au fost realizate tot din ciocolata alba. 

TIPS-URI

1

Nuca de cocos a fost amestecata cu 2 lingurite de apa amestecate cu colornat galben Wilton si apoi lasata la uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Zumzarel"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Primavara -Minodora