Un tortulet rapid facut pt onomastica unui prieten.
Pentru blat batem albusurile spuma cu zahar, galbenusurile se freaca cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si macul amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de citrice si vanilia si dam la cuptor intr-o tava cu inel detasabil - 24cm diametru- pentru cca 20-30 minute. Dupa ce s-a copt blatul, il lasam pe un gratar sa se raceasca.
Pentru crema, frecam untul cu zaharul, apoi adaugam branza dulce. Adaugam coaja de citrice si apoi amestecam cu frisca batuta.
Se taie blatul in 3 si se aseaza prima foaie; se insiropeaza si se pune 1/3 din crema. Continuam in acelasi mod si cu cea de a doua foaie. Ultima foaie de insiropeaza si se acopera cu crema, avand grija sa imbracam intregul tort.
Ornam cu moate de frisca si stropim cu bobite de mac.