Prajitura cu ricotta si caise

de Oana in Dulciuri, 9 Iul 2015 | 5297 vizualizari

 

Delicioasa, bineinteles! :) 

 

INGREDIENTE

    • 350 g branza ricotta sau de vaci
    • 400 g faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 praf de sare
    • 100 g zahar brun
    • 1 plic zahar vanilat
    • o lingurita scortisoara
    • o lingurita coaja de lamaie
    • 1 ou
    • 20 ml ulei
    • 50 ml lapte
    • Umplutura:
    • 1 kg caise
    • Firimituri:
    • 100 g unt moale
    • 150 g faina
    • 80 g zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si caise:

  • Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii

  • Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare

  • Amestecati in vasul  robotului ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica

  • Adaugati compozitia cu faina in vasul de la robot si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios

  • Folositi si spatula pentru curatarea marginii vasului

  • Intindeti aluatul cu facaletul de dimensiunea tavii de aragaz si puneti-l pe o hartie de copt in tava

  • Asezati deasupra caisele, punand feliile una langa alta, precum tiglele

  • Amestecati untul cu zaharul si faina si framantati usor cu mana pana obtineti firimituri de aluat

  • Puneti firimiturile peste caise si coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra

  • Scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca, apoi portionati

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Basboussa