Am gasit aceasta reteta acum vreo 3 ani pe blogul lui Miha si, asa cum bine a spus si ea, de atunci a devenit nelipsita la toate sarbatorile, zilele de nastere ... a devenit un fel de "prajitura casei". Multumesc Miha :*
Blat: punem untul cu nessul si ciocolata pe foc pana se topeste; lasam putin la racit, apoi adaugam zaharul si vanilia si amestecam din nou. Dupa ce se mai raceste putin punem ouale pe rand si amestecam energic dupa fiecare. Acum este timpul sa punem faina amestecata cu praful de sare, iar la urma adaugam nucile. Intindem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 15-20 minute. Lasam la racit.
Eu am tava de 30x40 si din cauza asta am modificat putin reteta Mihaelei.
Crema: frecam untul la temperatura camerei cu crema Almete pana devine pufoasa, apoi punem zaharul , esenta si scortisoara si dam la frigider pana este gata racit blatul. Se intinde cu o spatula peste tot blatul si se da la frigider.
Glazura: se toaca ciocolata cu cutitul si se pune la topit impreuna cu nessul dizolvat, untul si frisca pana devine o crema moale omogena. Se toarna fierbinte peste crema de scortisoara.
Se portioneaza prajitura a doua zi, ca sa aiba timp blatul sa se inmoaie putin.
Mie imi place sa o tai patratele de 2x2 cm si sa o ornez cu cate un mot de frisca...ii da un aer festiv.