Brownie Cappuccino

de claudiaO in Prajituri, 10 Ian 2014 | 7935 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta acum vreo 3 ani pe blogul lui Miha si, asa cum bine a spus si ea, de atunci a devenit nelipsita la toate sarbatorile, zilele de nastere ... a devenit un fel de "prajitura casei". Multumesc Miha :*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr ciocolata - de preferinta amaruie
  • 100 gr unt nesarat
  • 2 lingurite ness dizolvat intr-o lgta de apa fierbinte
  • 100 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • jumatate de cana de faina (cana de 250 gr)
  • 1 cana de nuci prajite si tocate grosier
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 2 cutii Almete cu smantana - adica 300 gr
  • zahar pudra cu aroma de vanilie cca 180 gr - se poate pune dupa gustul fiecaruie
  • unt 100-120 gr
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita cu varf cu scortisoara macinata
  • Glazura:
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 20 gr unt
  • 50 gr smantana de frisca
  • 2 lingurite de ness dizolvat intr-o lingurita de apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie Cappuccino:

Blat: punem untul cu nessul si ciocolata pe foc pana se topeste; lasam putin la racit, apoi adaugam zaharul si vanilia si amestecam din nou. Dupa ce se mai raceste putin punem ouale pe rand si amestecam energic dupa fiecare. Acum este timpul sa punem faina amestecata cu praful de sare, iar la urma adaugam nucile. Intindem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 15-20 minute. Lasam la racit.

Eu am tava de 30x40 si din cauza asta am modificat putin reteta Mihaelei.

Crema: frecam untul la temperatura camerei cu crema Almete pana devine pufoasa, apoi punem zaharul , esenta si scortisoara si dam la frigider pana este gata racit blatul. Se intinde cu o spatula peste tot blatul si se da la frigider.

Glazura: se toaca ciocolata cu cutitul si se pune la topit impreuna cu nessul dizolvat, untul si frisca pana devine o crema moale omogena. Se toarna fierbinte peste crema de scortisoara.

Se portioneaza prajitura a doua zi, ca sa aiba timp blatul sa se inmoaie putin.

Mie imi place sa o tai patratele de 2x2 cm si sa o ornez cu cate un mot de frisca...ii da un aer festiv.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie Cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Noapte venetiana"