Curatam ceapa si oo tocam marunt. La fel si ardeii. Punem uleiul intro tigaie si cand e incins punem ceapa. Tinem pe foc pana devine sticloasa, apoi punem ardeii. Amestecam pana de inmoaie putin apoi adaugam rosiile cuburi. Saram, piperam, adaugam chimenul si cimbrul si 1 ceasca de apa si lasam...
Untul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand.
Faina se amesteca cu cacaua, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi.
Adaugam ingredientele uscate pese amestecul de oua si unt si esenta de vanilie, amestecand usor. La...
Telemeaua si cascavalul le dăm pe razatoarea măruntă. Tocam partea alba de la ceapa verde cat mai mărunt. Punem într-un bol fagarasul, telemeaua, cascavalul, piper, ceapa, smantana, sara daca mai este nevoie si amestecăm bune ca sa se omogenizeze.
Luam ghemotoace din compoziție si...
Punem vinul in trun ibric, adaugam zaharul, zaharul vanilat, condimentele (scortisoara rupta bucati ,cuisoarele si condimentele Kamis), marul si portocala.
punem pe foc pana clocoteste, amestecand sa nu dea spuma pe afara. Fierbem vreo 2-3 minute si puem servi.
Mamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca. Nu va spun cum poate sa miroasa...
Cand s-a rumenit mamaliga, batem ouale cu sare si piper ca pt...
Curățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem cimbrul si piper după gust. Punem capac si înăbușit vreo 5 minute, apoi turnam vinul,...
Curatam si spalam pulpele de pui, le portionam si le punem la fiert in apa rece cu putin sare.
Dupa ce curatam spuma, punem capac si fierbem vreo 20 minute.
Intre timp curatam legumele si le tocam potrivit. Le punem si pe ele in oala si le foerbem vreo 10 minute.
Spargem ouale...
Pastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura.
Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac deasupra ca sa se imabuse bine, si avem grija sa tot intoarcem carnita, ca sa se patrunda bine.Cand e...
Incepem cu ouale pe care le batem cu furculita si cu sare si piper dupa gust.
Continuam cu feliile de paine.
Fiecare felie de paine o aplatizam cu sucitorul, asezam deasupra o felie de sunca si una de cascaval, rulam strans si prindem cu o scobitoare. Continuam pana terminam...
Mai intai pregatim blatul. Ouale intregi inmpreuna cu sarea si zaharul le batem pana obtinem o spuma densa albicioasa. Amestecam cacaoa cu faina si le incorporam usor in ouale batute. Amestecam cu grja de jos in sus ca sa mentinem aerul in compozitie. Asezam in cratita...
Carnea o spalam si o zvantam. Curatam usturoiul si il razuim. Adaugam sare cam o lingurita, condimentele de gratar, piper juma de lingurtia si cimbru tot asa.Punem uleiul si frecam cu o lingura, apoi adaugam si sosul baerbeque si berea si amestecam sa se omogenizeze.
Luam bucatile de...
Punem la incins uleiul; intre timp feliem carnatul. Il punem la prajit, apoi cand este gata, punem usturoiul si rosiile taiate bucati micute.
Ouale le batem cu cele 2 linguri de lapte, cu sare si piper.
Turnam ouale batute peste carnatii cu rosii si coacem pe ambele parti pana se rumeneste...
Spalam ficateii si stergem in prosop. Incingem uleiul, punem ficateii, lasam cate 2 minute pe fiecare parte, sa se albeasca putin, apoi adaugam vinul, sare si pier. Fierbem sub capac vreo 5 minute, apoi indepartam capacul sa scada bine, punem usturoiul dat pe razatoare si tinem pe foc pana incep...
Punem la fiert laptele, iar cand e pe punctul de a fierbe, punem cochiliile. Fierbem pana se patrund, amestecand mai mereu ca sa nu se lipeasca de cratita. Punem zaharul si zaharul vanilat si mai fierbem vreo 5-6 minute.
Servim fierbinte sau rece, cu scortisoara sau fara.
Carnea o taiem cubulete potrivite si o calim in ulei. Adaugam ceapa tocata; dupa vreo 3 minute punem morcovii taiati rondele si telina cuburi si tinem pe foc vreo 5 minute sa se inmoiae. Adaugam ardeii. Saram, piperam, puinem cimbru, dafinul si Maggi, turnam vinul si fierbem cu capac...
Untul moale l-am frecat cu praful de sare si zaharul pana s-a spumat bine. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste unt am pus ouale unul cate unul si am mixat. Am razuit coaja de portocala, am pus vanilia si am amestecat din nou. Am incorporat faina putn cate putin cu o spatula pana am...
Incepem cu legumele. Prazul il curatam si il taiem rondele. Il punem la calit in ulei. Radacina de patrunjel o dam pe razatoarea mare - o adaugam si pe ea in cratita langa praz. Ardeiul spalat si curatat de seminte il tocam cubulete - hop si el in cratita...o nebunie de culori acolo!
Lasam sa...
Ca sa imi usurez munca, am ales sa mi se toace carnita direct de la macelarie.
Ceapa o curatam si o tocam marunt; morcovul si telina le curatam si pe dam pe razatoarea mare; dovlecelul il taiem in 4, eliminam mijlocul cu seminte - care este buretos - si il dam si pe el pe razatoarea mare....
Mai intai curatam si tocam ceapa maruntel. Punem la prajit ceapa cu cele 2 linguri de ulei. Orezul il spalam in 5-6 ape, apoi, dupa ce s-a inmuiat ceapa, il punem si pe al si adaugam 100 ml apa /supa. Lasam sa infloreasca un pic. Adaugam sare, piper, cimbru si Maggi si mai lasam putin sa se...
Bucatile de avocado le spalam, le stergem cu un prosop, apoi le taiem in doua ca sa eliminam samburele. Curatam coaja cu curatatorul de legume, apoi le taiem in bucatele potrivite.
Rossile cherry le spalam apoi le taiem in 2 sau 4.Le punem peste avocado.
Usturoiul il razuim fin, il pumen...
Nautul este gata fiert, asa ca il scurgem de zema din conserva.
Il punem intrun vas inalt, adaugam uleiul, ustuoiul, sare si piper si il blenduim bine pana obtinem o pasta fina. Adaugam pasta de tahini si amestecam usor ca sa se incorporeze. Adaugam praful de curry, busuiocul, potrivim gustul...
Ciupercile le spalam rapid intrun jet de apa, insistam cu un buretel pe unde au depuneri de pamant, apoi le taiem bucati mari. Ceapa o tocam solzisori. Carnatul il taiem rondele.
Incingem uleiul intr-o tigaie wok, punem carnatul la prajit, dar nu mult, cat sa se rumeneasca uso, apoi punem...
Incepem tortuletul nostru cu merele, care se curata de coaja si de cotor. Ungem cu putin unt o forma de yenna si dam merele la cuptor cu scobitura in jos, vreo 10 minute. Apoi le intoarcem cu scobitura in sus si le mai dam la cuptor vreo 5-7 minute. Zaharul il caramelizam in cratita in care vom...
Curatam ciupercile, le spalam intr-un jet rapid de apa, apoi le punem intregi in tigaia incinsa cu cele 2 linguri de ulei si un praf de sare. Amestecam cu grija si le intoarcem pe toate partile ca sa se gateasca, pana scade toata zeama lasata si incep sa sfaraie. Lasam sa se raceasca.
Intre...
Pulpele de pui si curatam si le portionam in 2 pe fiecare.
Incingem uleiul si punem la rumenit puiul. Saram si piperam putin. Cand puiul s-a rumenit, adaugam rosiile, foaia de dafin, cimbru si 2 catei de usturoi. Lasam pe foc vreo 10 minute, adaugam zaharul, potrivim de sare si piper si lasam...
Carnea de vitel o taiem fasii subtiri, ca sa se marineze si sa se gateasca rapid. O amestecam cu sosul de soia si o lasam sa se macereze vreo juma de ora la rece.
Legumele le curatam, spalam, apoi: taiem morcovii julienne, ardeiul la fel, ciupercile lamele, prazul bucati oblice, nu...
Incepem cu chiflele, la care taiem un capacel, apoi le scobim de miez si le asezam intr-o tava. Punem in interior putina ceapa, putin ardei, bacon, sunca si carnat - cate putin din fiecare; adaugam cateva bucatele de cascaval, apoi punem cu atentie oul in interior, cu grija ca sa un curga...
Gutuile le spalam de puf, curatam bine tot ce este stricat si le taiam bucati potrivite. Merele le spalam, indepartam cotoarele si le taiam si pe ele bucati.
Intr-o tigaie adanca am pus zaharul la caramelizat. Am vazut ceva asemanator la Merisor intr-o reteta si mi-a placut ideea. Cand a fost...
Punem apa la fiert intr-o oala mare. Cand clocoteste, punem sarea si pastele. Fierbem cca 7-8 minute - dupa cum le vrem de fierte.
Punem la perpelit intr-o tigaie baconul cu 2 catei zdrobiti. Tinem pe foc pana se elimina apa lasata si incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam sosul pesto (eu...
Mai intai incepem cu compozitia pt blat.
Spargem ouale intr-un castron, adaugam zaharul, un praf de sare si frecam bine cu telul pana se albesc si se pufoseaza ouale si se mai dizolva din zahar. Adaugam untul topit, laptele, esenta si coaja razuita, iar la final faina amestecata cu praful de...
SHAKSUKA
Curatam ceapa si oo tocam marunt. La fel si ardeii. Punem uleiul intro tigaie si cand e incins punem ceapa. Tinem pe foc pana devine sticloasa, apoi punem ardeii. Amestecam pana de inmoaie putin apoi adaugam rosiile cuburi. Saram, piperam, adaugam chimenul si cimbrul si 1 ceasca de apa si lasam...
Desert prajitura cu ciocolata si Mars
Untul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand. Faina se amesteca cu cacaua, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi. Adaugam ingredientele uscate pese amestecul de oua si unt si esenta de vanilie, amestecand usor. La...
Aperitiv bilute fantezie
Telemeaua si cascavalul le dăm pe razatoarea măruntă. Tocam partea alba de la ceapa verde cat mai mărunt. Punem într-un bol fagarasul, telemeaua, cascavalul, piper, ceapa, smantana, sara daca mai este nevoie si amestecăm bune ca sa se omogenizeze. Luam ghemotoace din compoziție si...
Vin fiert aromat
Punem vinul in trun ibric, adaugam zaharul, zaharul vanilat, condimentele (scortisoara rupta bucati ,cuisoarele si condimentele Kamis), marul si portocala. punem pe foc pana clocoteste, amestecand sa nu dea spuma pe afara. Fierbem vreo 2-3 minute si puem servi.
Puricei cu slaninuta afumata
Mamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca. Nu va spun cum poate sa miroasa... Cand s-a rumenit mamaliga, batem ouale cu sare si piper ca pt...
Pui cu usturoi si cimbru
Curățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem cimbrul si piper după gust. Punem capac si înăbușit vreo 5 minute, apoi turnam vinul,...
Supa de pui cu galuste
Curatam si spalam pulpele de pui, le portionam si le punem la fiert in apa rece cu putin sare. Dupa ce curatam spuma, punem capac si fierbem vreo 20 minute. Intre timp curatam legumele si le tocam potrivit. Le punem si pe ele in oala si le foerbem vreo 10 minute. Spargem ouale...
Pastrama de berbecut la tigaie
Pastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura. Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac deasupra ca sa se imabuse bine, si avem grija sa tot intoarcem carnita, ca sa se patrunda bine.Cand e...
Aperitiv rulouri pt mic dejun cu sunca si cascaval
Incepem cu ouale pe care le batem cu furculita si cu sare si piper dupa gust. Continuam cu feliile de paine. Fiecare felie de paine o aplatizam cu sucitorul, asezam deasupra o felie de sunca si una de cascaval, rulam strans si prindem cu o scobitoare. Continuam pana terminam...
Desert tort cu crema straciatella si gem de capsuni - Reteta nr. 200
Mai intai pregatim blatul. Ouale intregi inmpreuna cu sarea si zaharul le batem pana obtinem o spuma densa albicioasa. Amestecam cacaoa cu faina si le incorporam usor in ouale batute. Amestecam cu grja de jos in sus ca sa mentinem aerul in compozitie. Asezam in cratita...
Friptura de porc cu bere
Carnea o spalam si o zvantam. Curatam usturoiul si il razuim. Adaugam sare cam o lingurita, condimentele de gratar, piper juma de lingurtia si cimbru tot asa.Punem uleiul si frecam cu o lingura, apoi adaugam si sosul baerbeque si berea si amestecam sa se omogenizeze. Luam bucatile de...
Omleta delicioasa
Punem la incins uleiul; intre timp feliem carnatul. Il punem la prajit, apoi cand este gata, punem usturoiul si rosiile taiate bucati micute. Ouale le batem cu cele 2 linguri de lapte, cu sare si piper. Turnam ouale batute peste carnatii cu rosii si coacem pe ambele parti pana se rumeneste...
Ficatei inabusiti cu vin si usturoi
Spalam ficateii si stergem in prosop. Incingem uleiul, punem ficateii, lasam cate 2 minute pe fiecare parte, sa se albeasca putin, apoi adaugam vinul, sare si pier. Fierbem sub capac vreo 5 minute, apoi indepartam capacul sa scada bine, punem usturoiul dat pe razatoare si tinem pe foc pana incep...
Cochilii cu lapte si scortisoara
Punem la fiert laptele, iar cand e pe punctul de a fierbe, punem cochiliile. Fierbem pana se patrund, amestecand mai mereu ca sa nu se lipeasca de cratita. Punem zaharul si zaharul vanilat si mai fierbem vreo 5-6 minute. Servim fierbinte sau rece, cu scortisoara sau fara.
Tocanita de legume cu carne de porc
Carnea o taiem cubulete potrivite si o calim in ulei. Adaugam ceapa tocata; dupa vreo 3 minute punem morcovii taiati rondele si telina cuburi si tinem pe foc vreo 5 minute sa se inmoiae. Adaugam ardeii. Saram, piperam, puinem cimbru, dafinul si Maggi, turnam vinul si fierbem cu capac...
Desert fursecuri cu unt si portocala
Untul moale l-am frecat cu praful de sare si zaharul pana s-a spumat bine. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste unt am pus ouale unul cate unul si am mixat. Am razuit coaja de portocala, am pus vanilia si am amestecat din nou. Am incorporat faina putn cate putin cu o spatula pana am...
Pilaf cu praz si ciuperci
Incepem cu legumele. Prazul il curatam si il taiem rondele. Il punem la calit in ulei. Radacina de patrunjel o dam pe razatoarea mare - o adaugam si pe ea in cratita langa praz. Ardeiul spalat si curatat de seminte il tocam cubulete - hop si el in cratita...o nebunie de culori acolo! Lasam sa...
Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume
Ca sa imi usurez munca, am ales sa mi se toace carnita direct de la macelarie. Ceapa o curatam si o tocam marunt; morcovul si telina le curatam si pe dam pe razatoarea mare; dovlecelul il taiem in 4, eliminam mijlocul cu seminte - care este buretos - si il dam si pe el pe razatoarea mare....
Ardei umpluti
Mai intai curatam si tocam ceapa maruntel. Punem la prajit ceapa cu cele 2 linguri de ulei. Orezul il spalam in 5-6 ape, apoi, dupa ce s-a inmuiat ceapa, il punem si pe al si adaugam 100 ml apa /supa. Lasam sa infloreasca un pic. Adaugam sare, piper, cimbru si Maggi si mai lasam putin sa se...
Salata de avocado
Bucatile de avocado le spalam, le stergem cu un prosop, apoi le taiem in doua ca sa eliminam samburele. Curatam coaja cu curatatorul de legume, apoi le taiem in bucatele potrivite. Rossile cherry le spalam apoi le taiem in 2 sau 4.Le punem peste avocado. Usturoiul il razuim fin, il pumen...
Hummus arabesc
Nautul este gata fiert, asa ca il scurgem de zema din conserva. Il punem intrun vas inalt, adaugam uleiul, ustuoiul, sare si piper si il blenduim bine pana obtinem o pasta fina. Adaugam pasta de tahini si amestecam usor ca sa se incorporeze. Adaugam praful de curry, busuiocul, potrivim gustul...
Tocanita de ciuperci cu carnat afumat
Ciupercile le spalam rapid intrun jet de apa, insistam cu un buretel pe unde au depuneri de pamant, apoi le taiem bucati mari. Ceapa o tocam solzisori. Carnatul il taiem rondele. Incingem uleiul intr-o tigaie wok, punem carnatul la prajit, dar nu mult, cat sa se rumeneasca uso, apoi punem...
Desert tort de mere cu caramel si frisca
Incepem tortuletul nostru cu merele, care se curata de coaja si de cotor. Ungem cu putin unt o forma de yenna si dam merele la cuptor cu scobitura in jos, vreo 10 minute. Apoi le intoarcem cu scobitura in sus si le mai dam la cuptor vreo 5-7 minute. Zaharul il caramelizam in cratita in care vom...
Salata cu sunca si ciuperci
Curatam ciupercile, le spalam intr-un jet rapid de apa, apoi le punem intregi in tigaia incinsa cu cele 2 linguri de ulei si un praf de sare. Amestecam cu grija si le intoarcem pe toate partile ca sa se gateasca, pana scade toata zeama lasata si incep sa sfaraie. Lasam sa se raceasca. Intre...
Ostropel de pui ca la mama acasa
Pulpele de pui si curatam si le portionam in 2 pe fiecare. Incingem uleiul si punem la rumenit puiul. Saram si piperam putin. Cand puiul s-a rumenit, adaugam rosiile, foaia de dafin, cimbru si 2 catei de usturoi. Lasam pe foc vreo 10 minute, adaugam zaharul, potrivim de sare si piper si lasam...
Vitel in stil asiatic
Carnea de vitel o taiem fasii subtiri, ca sa se marineze si sa se gateasca rapid. O amestecam cu sosul de soia si o lasam sa se macereze vreo juma de ora la rece. Legumele le curatam, spalam, apoi: taiem morcovii julienne, ardeiul la fel, ciupercile lamele, prazul bucati oblice, nu...
Oua in chifle cu sunca, legume si cascaval
Incepem cu chiflele, la care taiem un capacel, apoi le scobim de miez si le asezam intr-o tava. Punem in interior putina ceapa, putin ardei, bacon, sunca si carnat - cate putin din fiecare; adaugam cateva bucatele de cascaval, apoi punem cu atentie oul in interior, cu grija ca sa un curga...
Desert prajitura rasturnata cu gutui si mere
Gutuile le spalam de puf, curatam bine tot ce este stricat si le taiam bucati potrivite. Merele le spalam, indepartam cotoarele si le taiam si pe ele bucati. Intr-o tigaie adanca am pus zaharul la caramelizat. Am vazut ceva asemanator la Merisor intr-o reteta si mi-a placut ideea. Cand a fost...
Paste Halloween cu bacon si pesto
Punem apa la fiert intr-o oala mare. Cand clocoteste, punem sarea si pastele. Fierbem cca 7-8 minute - dupa cum le vrem de fierte. Punem la perpelit intr-o tigaie baconul cu 2 catei zdrobiti. Tinem pe foc pana se elimina apa lasata si incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam sosul pesto (eu...
Desert prajitura turnata cu branza si stafide
Mai intai incepem cu compozitia pt blat. Spargem ouale intr-un castron, adaugam zaharul, un praf de sare si frecam bine cu telul pana se albesc si se pufoseaza ouale si se mai dizolva din zahar. Adaugam untul topit, laptele, esenta si coaja razuita, iar la final faina amestecata cu praful de...