Focaccia cu masline

de - Andreea - in Pizza, 31 Aug 2013 | 11534 vizualizari

 

Asa buna...de nu te mai saturi !!! Reteta o am de la TV :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 6 linguri ulei
  • 250 ml apa
  • zahar
  • sare
  • 150 gr masline
  • busuioc
  • ulei masline pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Se pune faina intr-un bol.

Drojdia o dizolvam in apa calduta si o amestecam la faina.

Adaugam uleiul,putin zahar si sare.Amestecam totul pana devine un aluat moale dar care poate fi modelat.

Framantam aluatul si il lasam sa dospeasca acoperit cu un prosop pana isi va dubla volumul.

Cand acesta a dospit il framantam inca putin si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie de aluat dreptunghiulara.

Gaurim aluatul cu ajutorul ustensilei ( vezi foto ) :)

Ungem aluatul cu ulei,asezam maslinele si busuiocul.Presaram sare.

Dam la cuptorul incins la 200 grade pentru circa 10 minute.

Se poate servi fierbinte dar e foarte buna si rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia alla genovese cu usturoi si rozmarin