publicat la 17.12.2011
publicat la 05.12.2011
publicat la 03.12.2011
Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.
Bucataras.ro
[email protected]
Supă de legume cu varză de Bruxelles
Se curăță zarzavatul, se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în 2 l apă rece. Se adaugă sarea și boabele de piper. Se fierbe până când legumele sunt pătrunse (se încearcă cu furculița legumele și dacă aceasta intră ușor, atunci...
Salată de cartofi
Cartofii se spală și se fierb în apă cu sare (în coajă ). Se lasă să se răcorească, se curăță și se taie cubulețe. Ceapa se curăță, se spală cu apă rece, se taie julien și se freacă cu puțină sare. Ardeiul gras se spală cu apă rece, se curăță de...
Salată de vinete cu ceapă
Vinetele se pun la copt într-o tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc iute, aproximativ 40 de minute ( se întorc din când în când ca să se coacă pe toate părţile). Se curăţă calde de coajă (eu mă ajut de un...
Ciulama de ciuperci
Se spala ciupercile bine si se pun la fiert intr-un vas in care am adaugat ½ lingurita sare. Se fierb ciupercile 15-20 de minute. S opreste focul, se strecoara ciupercile si se lasa sa se raceasca. Se dau apoi prin robot sau se toaca marnt cu cutitul. Se caleste ceapa in ulei si apoi se...
Ciuperci la tigaie
Se spala ciupercile si se calesc in 2-3 linguri ulei de masline. Se stinge cu un pahar de vin alb, o lingura de otet balsamic si se fierbe pana cand scade toata zeama. Se adauga secretul gustului, usturoiul taiat marunt si busuiocul uscat. Se opreste focul si se lasa acoperite pentru 5...
Vinete pane a la Rocsi_1612
Se curata vinetele si se taie in feliute rotunde. Se pun intr-un vas cu apa rece si putina sare, pentru 30 de minute (sa elimine toxinele). Se spala bine in cateva ape si apoi se sterg cu un servetel absorbant. Se dizolva faina cu apa minerala, se adauga secretul gustului, busuiocul uscat, sare...
Tocanita de ciuperci
Se caleste in ulei ceapa, usturoiul, ardeiul gras si ciupercile intregi. Se adauga vinul si pasta de tomate. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba acoperite la foc mic 15-20 de minute. Se mai adauga 100 ml apa calda sau atat cat este nevoie si se fierbe cu capacul acoperit...
Salata de sfecla rosie
Se curata sfecla, se spala bine si se da pe razatoare. Se pune intr-un castron. Separat se face un sos din ulei, otet, sare si piper, care se rastoarna peste sfecla. Se amesteca usor cu o lingura de lemn si daca este nevoie se mai condimenteaza. Se decoreaza cu feliute de castraveti.
Pilaf cu masline
Se caleste ceapa si morcovul in ulei, se adauga orezul spalat si se lasa sa infloreasca putin. Apoi se pune 1 cana de apa in care s-a dizolvat secretul gustului. Se lasa 5 minute sa absoarba orezul umiditatea si se adauga celelalte 2 cani de apa. Se lasa sa fiarba 10-15 minute si se...
Fasole batuta cu ceapa caramelizata
Se fierbe fasolea foarte bine, se strecoara si se pastreaza 1 cana din zeama strecurata. Se mixeaza fasolea adaugandu-se incet din zeama de fasole fierbinte. Apoi se adauga 2 catei de usturoi pisati si 30-50 ml de ulei (cat doriti) incet ca la maioneza. Se potriveste de sare si piper si se...
Ciorba de rosii
Se pune intr-un vas apa cu sare la fiert. Se curata cartoful, se taie cubulete si se pun la fiert. Se adauga jumatate de morcov intreg, pastarnacul, cateva boabe de piper si frunza de dafin (aceasta se scoate la sfarsit). Se lasa sa fiarba 15-20 de minute. In acest timp se caleste ceapa in 50 ml...
Ciorba de cartofi cu mazare
Mod de lucru Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert intr-un vas cu 3 l apa, frunza de dafin, piperul boabe, un morcov taiat bucati mari si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute. In acest timp se caleste in ulei ceapa taiata, 1morcov sau jumatate de morcov ras, jumatate...
Tăitei de orez cu lapte
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand este aproape fiert se adaugă tăiteii sfărîmati. Se amestecă bine si se fierb 10-15 minute la foc mic. Se adaugă zahărul si coaja de lamîie si se mai lasă 2-3 minute să se dizolve zahărul .Se opreste focul, se acoperă cu un...