Sunt zile cand vrei sa gatesti o ciorbita cu ce ai prin camara sau vrei sa mananci ceva fara carne. Atunci este momentul sa gatesti aceasta ciorbita. Poti sa adaugi alte ingrediente sau sa renunti la altele. Totul depinde de inspiratia ta.
Ingrediente
Mod de lucru
Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert intr-un vas cu 3 l apa, frunza de dafin, piperul boabe, un morcov taiat bucati mari si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute. In acest timp se caleste in ulei ceapa taiata, 1morcov sau jumatate de morcov ras, jumatate din ardeiul gras taiat cubulete. Se adauga rosiile taiate, boiaua, busuiocul uscat, si se lasa sa dea cateva clocote. Se rastoarna aceasta compozitie in ciorba, se adauga mazarea si se mai fierbe 20 de minute. Se adauga orezul spalat, borsul (dupa gust), cealalta jumatate de ardei gras si se mai fierbe 10-15 minute. Se opreste focul, se adauga ardeiul iute intreg si jumatate din mararul verde tocat. Se acopera vasul si se mai lasa 10 minute sa se amestece aromele. Inainte de a servi se scoate frunza de dafin. Se mai adauga marar verde si smantana daca se doreste.