Ciulama de ciuperci

de carmenvlad in Mancaruri de post, 20 Apr 2011 | 22890 vizualizari

 

O retetade post la indemana oricui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 1 lingurita Maggi, secretul gustului de legume
  • 1 legatura marar verde
  • 2-3 linguri de faina sau amidon alimentar
  • 500 ml apa
  • Sare si piper dupa gust

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se spala ciupercile bine si se pun la fiert intr-un vas in care am adaugat ½ lingurita sare. Se fierb ciupercile 15-20 de minute. S opreste focul, se strecoara ciupercile si se lasa sa se raceasca. Se dau apoi prin robot sau se toaca marnt cu cutitul. Se caleste ceapa in ulei si apoi se adauga ciupercile tocate. Se dizolva faina in apa calduta si se pune pewste amestecul de ceapa si ciuperci. Se amesteca bine sa nu faca cocoloase, se adauga secretul gustului si se fierbe pana cand are consistenta unei smantani. Se toaca marunt usturoiul si se pune in ciulama. Se mai lasa sa fiarba 5 minute (daca este nevoie se mai adauga apa calda). Se potriveste de sare si piper , se presara marar verde si se serveste calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini snitele de ciuperci (de post)