Salată de cartofi

de carmenvlad in Mancaruri de post, 29 Oct 2011 | 11139 vizualizari

 

O salată simplă, ușor de făcut și deosebit de gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviți
  • 1 ceapă albă sau roșie
  • 1 ardei gras roșu
  • 100 g măsline negre sau verzi (fără sâmburi)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • cimbru(opțional)
  • 1 lingură ulei măsline
  • oțet de vin alb sau oțet balsamic
  • o lingură zeamă de lămâie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de cartofi:

 Cartofii se spală și se fierb în apă cu sare (în coajă ). Se lasă să se răcorească, se curăță și se taie cubulețe.  Ceapa se curăță, se spală cu apă rece, se taie julien și se freacă cu puțină sare. Ardeiul gras se spală cu apă rece, se curăță de semințe și se taie cubulețe sau julien. Toate ingredientele se pun într-un castron,  se adaugă vinegreta formată din ulei, zeamă de lămâie și oțet , se potrivește de sare și piper și se amestecă ușor.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post