Fasole batuta cu ceapa caramelizata

de carmenvlad in Mancaruri de post, 2 Mar 2011 | 7077 vizualizari

 

Imi doresc sa am savoarea si sarmul de la "puideom" in relatarea retetelor, dar asta este. Nu se poate. Cum este vremea retetelor de post va prezint reteta mea de fasole batuta.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole
  • 50 ml ulei
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • putin patrunjel tocat
  • Ingrediente pentru ceapa caramelizata
  • 3 cepe rosii si 1 alba
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 pahar vin rosu

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa caramelizata:

Se fierbe fasolea foarte bine, se strecoara si se pastreaza 1 cana din zeama strecurata. Se mixeaza fasolea adaugandu-se incet din zeama de fasole fierbinte. Apoi se adauga 2 catei de usturoi pisati si 30-50 ml de ulei (cat doriti) incet ca la maioneza. Se potriveste de sare si piper si se serveste cu ceapa rosie caramelizata si patrunjel tocat.

Ceapa caramelizata se prepara in felul urmator: se caleste ceapa rosie taiata solzisori in 1 lingura ulei de masline. Se adauga apoi 1 lingura de zahar si se amesteca continuu pana ceapa devine putin sticloasa. Se adauga otetul balsamic si paharul de vin. Se fierbe pana cand se evapora tot vinul. Timpul de preparare 8-10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

tanyapatap 1

03.03.2011, 19:42

carmenvlad 1

04.03.2011, 05:52

Va multumesc pentru incurajari si aprecieri. Aici ma simt atat de bine. Parca sunt acasa. Regret, doar ca nu pot fi cu voi atat de mult pe cat mi-as dori si ca sunt retete pe care le scap din vedere cateodata. Dar stiu ca voi aveti multe de spus si totul de oferit si ma reantorc intotdeauna cu drag asupra tuturor retetelor.

divainbucatarie 1

04.03.2011, 11:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole uscata