Pentru că mi-au rămas cateva verze de la mancarea de piept de pui, am ales să fac o supă de legume cu varză de Bruxelles. Rețetele mele sunt acum mai dietetice deoarece trebuie să țin regim. Dar ele pot fi imbogățite cu smântână sau iaurt, sau orice altceva doriți.
Se curăță zarzavatul, se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în 2 l apă rece. Se adaugă sarea și boabele de piper. Se fierbe până când legumele sunt pătrunse (se încearcă cu furculița legumele și dacă aceasta intră ușor, atunci legumele sunt fierte). Se scot legumele și se mixează într-un blender, adăugând câte puțină zeamă caldă. Se trece apoi piureul de legume print-o sită, se strecoară și zeama în care au fiert legumele și apoi se pun din nou la fiert. Se adaugă și varza de Bruxelles opărită în prelabil și se mai fierbe 10 minute. Se potrivește de sare dacă mai este nevoie și se mai dă câteva clocote. Se oprește focul, se presară pătrunjel verde tocat și se servește cu crutoane.
Poftă bună!