Vinete pane a la Rocsi_1612

de carmenvlad in Mancaruri de post, 19 Apr 2011 | 5980 vizualizari

 

Dovlecii pane au fost inspiratia pentru vinetele pane. Multumesc Rocsi!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 linguri faina
  • 200 ml apa minerala
  • ¼ lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita secretul gustului de legume
  • Sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita patrunjel verde
  • 50 ml ulei pentru prajit

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane a la Rocsi_1612:

Se curata vinetele si se taie in feliute rotunde. Se pun intr-un vas cu apa rece si putina sare, pentru 30 de minute (sa elimine toxinele). Se spala bine in cateva ape si apoi se sterg cu un servetel absorbant. Se dizolva faina cu apa minerala, se adauga secretul gustului, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust. Se amesteca compozitia bine cu un tel si apoi se dau feliile de vinete prin ea. Se prajesc in ulei incins, se scot feliile pe un servetel absorbant (pentru a elimina uleiul in exces) si se servesc cu patrunjel verde presarat pe deasupra. Eu am decorat cu cativa gogosari in otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane a la Rocsi_1612" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post