marcela1979

1

Bucataras
incepator

cluj napoca

Bucataras din 20.12.2009

RETETE283
PRIETENI245
Retete

Pilaf de orez cu ciuperci si leurda

In Mancaruri de post la 8 Apr 2011

Se incinge ulei intr-o cratita,se pune la calit ceapa tocata,ardeiul kapia si ciupercile tocate marunt.Se lasa sa se caleasca si se adauga 2 cani de apa.Se lasa sa fiarba si  se adauga o cana de orez .Cand e fiert orezul se adauga vegeta si piper si frunzele de patrunjel si leurda tocate.Se...

Ciorba de fasole boabe cu leurda

In Ciorbe la 8 Apr 2011

Se pune apa la fiert.Se curata zarzavatul.Cand apa incepe sa fiarba se pune 1 ceapa alba tocata marunt,apoi morcovul,patrunjelul si ardeiul tocate marunt si se lasa sa fiarba.Cand zarzavatul e fiert se adauga fasolea in bulion si se lasa sa dea un clocot.Se adauga vegeta si piper dupa gust si...

Salata cu ou si telemea

In Salate la 6 Apr 2011

Se spala salata si se rupe fasii.Ouale se pun la fiert si se fierb tari,ceapa verde se taie rondele,ridichile feliute,ardeiul se taie rondele si telemeaua cubulete.Intr-un vas se pune salata se adauga ceapa verde,ridichile,ardeiul,telemeaua,o parte din masline si un ou taiat rondele.Se presara...

Ciorba de pui a la grec(dupa reteta Sylviei)

In Ciorbe la 5 Apr 2011

Se pune carnea de pui la fiert si se ia spuma care se formeaza.Se curata si se toaca marunt toate legumele.Cand e fiarta carnea pe trei sferturi se adauga ceapa,apoi zarzavatul,si o mana de orez si se lasa sa fiarba.Cand toate sunt fierte,se pune vegeta si piper dupa gust.Se freaca 3 galbenusuri...

Cheesecake simplu

In Prajituri la 30 Mar 2011

Pt.blat: s e sfarma biscuitii cum puteti,eu m am chinuit un pic ,se amesteca cu untul topit si cu 6 linguri de lapte .Intr-o tava am pus eu ,se pune hartie de copt ca sa pot sa o scot afara,se aseaza blatul de biscuiti si se preseaza bine,si se da la rece.Intre timp se face crema. Branza de...

Penne cu sos de ciuperci,kaizer si ficatei de pui

In Ficat la 30 Mar 2011

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet.Intr-o cratita se incinge uleiul ,se pune ceapa taiata pestisori,si se lasa sa se caleasca ,se adauga kaizerul feliute,ficatelul si ciupercile si se lasa sa se caleasca impreuna,apoi se pune apa cat sa le acopere si se lasa...

Ciorba de peste

In Ciorbe la 30 Mar 2011

Intr-o oala se pune apa la fiert,se adauga ceapa tocata ,ceapa verde si zarzavatul  tocat marunt si calit intr-un  pic de ulei.Apoi se adauga cartofii si cand s-au fiert se pune capul de peste spalat si curatat de branhii si sa lasa sa fiarba la foc mic 10-15 minute.Se potriveste ciorba...

Mini pizza in foitaj

In Pizza la 29 Mar 2011

Aluatul de foietaj se lasa sa se dezghete la tamperatura camerei,apoi se pune pe masa cu faina si se taie rotunde cu un pahar sau patrate.toate celelalte ingrediente se taie .Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun bucatile de foitaj se pune ketchup,busuioc,oregano si se pune...

Salata Primavara

In Salate la 29 Mar 2011

Se fierb cartofii in coaja.Salata se spala si se rupe in bucatele,se pune intr-un bol,se adauga cartofii fierti si taiati cubulete,se adauga 1 rosie taiata in cuburi mai mari,castravetele taiat cubulete,ridichile taiate feliute,ceapa verde si ardeiul rosu kapia taiat feliute .Se pune sare,piper...

Ciorba de salata verde

In Ciorbe la 29 Mar 2011

Intr-o oala se pune ulei la incins ,se adauga kaiserul si slaninuta la prajit,se adauga faina alba sa se prajeasca ,usturoiul taiat feliute subtiri si boia de ardei.Se amesteca si se pune apa sa fiarba. Cand da clocote se pune salata taiata fasii sau rupta in bucati si se lasa sa fiarba.Cand...

Tochitura de porc

In Porc la 21 Mar 2011

Se curata ceapa,se taie pestisori.Intr-o cratita se incinge ulei sau 2 linguri de untura si se adauga ceapa la calit.Ardeiul se taie feliute si se pune peste ceapa.Carnea si organele se taie cubulete si se adauga in cratita sa se caleasca ,apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2011

Se amesteca ouale cu smantana si cu faina .Se pune vegeta si piper dupa gust dupa care se adauga parizerul taiat cubulete,muschiul tiganesc taiat cubulete,ardeiul kapia tocat,maslinele taiate feliute,branza telemea,ciupercile taiate cubulete si frunzele de patrunjel tocate.Se amesteca si se pune...

Ciorba de cartofi cu iaurt

In Ciorbe la 13 Mar 2011

Intr-o oala se pun 3 l de apa si se pune pe foc.Zarzavatul se curata.Cand apa incepe sa fiarba se pune ceapa tocata si se lasa sa dea doua trei clocote .Intr-o craticioara se pun 2 linguri de ulei si se calesc  morcovii,patrunjelul si ardeiul tocat marunt apoi se pun in oala la fiert.Cand...

Racituri de porc(Piftie)

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2011

Se spala carnea si se pune la fiert vreo 4-5 ore pana se desprinde de pe os.Cand e fiarta de jumatate se adauga 1 ceapa intreaga si 1 morcov.Dupa ce sunt fierte se strecoara zeama si se pune pe foc unde se adauga sare,piper dupa gust si usturoiul pisat si se mai da un clocot .In castronele se...

Sarmalute in frunze de vita

In Mancaruri cu carne la 5 Mar 2011

Se curata frunzele de vita de cotoare,dupa ce au stat la desarat.Se pregateste umplutura:se amesteca carnea cu orezul,vegeta,piper si ceapa tocata si calita si cu pasta de rosii dupa gust.Se adauga cimbru si marar verde tocat.Ceapa verde se toaca marunt .Se infasoara sarmalutele in frunzele de...

Ciorba de ardei umpluti

In Ciorbe la 5 Mar 2011

Se pune apa la fiert.Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune in oala cand apa fierbe.Morcovii si patrunjelul radacina se curata si se taie cubulete si se adauga in ciorba.Ardeii se taie si se scot cotoarele si se spala.Carnea se amesteca cu 1 ou,vegeta,piper si se umplu ardeii cu ea.Cand...

Tort cu ciocolata "MARCELA"

In Torturi la 5 Mar 2011

Se face un sirop din apa,zahar si esenta de fistic.Crema de prajituri se face conform instructiunilor de pe plic .Frisca se bate.Pe un platou se pune prima parte din blat ,se insiropeaza si se pune o parte din crema .Se pune a doua parte din blat ,se insiropeaza si asta si se pune inca o parte de...

Tort RALUCA

In Torturi la 5 Mar 2011

Se face un sirop din apa,zahar si esenta de migdale. Crema se face conform instructiunilor de pe pachet. Frisca se bate bine. Pe un platou se aseaza o parte din blat ,se insiropeaza si se pune crema,se pune a doua parte ,se insiropeaza din nou si se pune restul de crema.Se pune si a...

Ciorba falsa de burta

In Ciorbe la 3 Mar 2011

Se pune apa la fiert cu 2 cuburi de concentrat de legume intr-o oala de 6 l.Cand apa fierbe se adauga zarzavatul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si calit in ulei si se lasa sa fiarba.Ciupercile pleurostus se taie fasii subtiri ca si burta si se adauga in oala cand zarzavatul e fiert .Se lasa...

Pasta de branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2011

Se freaca branza de vaca cu untul si cu smantana.Se adauga ceapa tocata marunt,sare,piper si un varf de cutit de boia.Se amesteca bine si la sfarsit se adauga chimen dupa gust.Se serveste pe felii de paine prajita .

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 23 Feb 2011

Se pune apa la fiert 4 l .Cand fierbe se adauga ceapa tocata,morcovii si patrunjelul tocat marunt si ardeiul kapia tocat marunt.Se lasa sa fiarba.Intre timp se fac perisoarele astfel:se amesteca carnea tocata cu 1 ou ,vegeta si piper.Cand zarzavatul e pe jumatate fiert se umezesc mainile cu apa...

Pireu de cartofi cu sos de ciuperci si carne de porc

In Mancaruri cu carne la 20 Feb 2011

Pireul se face astfel:se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti se piseaza si se freaca cu lapte pana au o consistenta mai moale. Sosul : se curata ceapa si se taie pestisori si se pune la calit intr-o cratita cu ulei,se adauga ardeiul taiat fasii...

Varza calita cu ciuperci si afumatura

In Mancaruri cu carne la 12 Feb 2011

Carnea afumata fiarta se taie bucatele.Ceapa verde se curata si se taie marunt.Intr-o cratita se pune ulei si se pune ceapa la prajit,se adauga morcovii razaliti,ardeiul taiat fasiute si se lasa sa se caleasca impreuna.Apoi se adauga varza si se amesteca.Se mai pune o cana de apa si se lasa sa...

Ciorba ardeleneasca

In Ciorbe la 12 Feb 2011

Se pune la fiert carnea afumata si se spumeaza de cate ori e nevoie.Cand a fiert se scoate si se taie marunt.Se curata si se taie 2 cepe si se pun in oala,se adauga zarzavatul tocat marunt si se lasa sa fiarba.Se adauga carnea bucatele si o mana de orez.Se pune vegeta si piper dupa gust.Cand e...

Snitele de porc

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2011

Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele.Se condimenteaza cu condiment de porc apoi se lasa 10 min la frigider.Se bat ouale intr-un castronel cu vegeta si piper si faina alba cu grija sa nu se formeze cocoloase.Pe o farfurie se pune faina alba.Intr-o tigaie se pune ulei la incins,feliile de...

Hot dog de casa

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2011

Se fierb crenvustii.Bagheta se taie in doua,apoi fiecare se taie pe mijloc,se pune un crenvust apoi se pun castravetii taiati rondele,gogosarul taiat fasii si o lingura de porumb fiert,Se stropeste cu ketchup si se mananca.

Pate de ficat de pui(de casa)

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2011

Se spala ficateii si se pun la fiert in apa in care am adaugat o foaie de dafin si piper boabe.Dupa ce au fiert se scurg. Intr-o craticioara se pune ulei si se pune ceapa tocata marunt la calit,dupa care se adauga ficateii,se lasa sa se caleasca impreuna si se adauga sosul de soia si piper...

Ciorba de rata cu legume

In Ciorbe la 26 Ian 2011

Se spala si se pune la fiert spatele de rata la foc mic ,si se spumuieste.Se toaca ceapa,morcovul,ardeiul si se pun in oala cand carnea e fiarta pe jumatate.Se adauga cartofii taiati cubulete,fasolea verde si se lasa sa fiarba,Apoi se adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba .Cand orezul e fiert...

Oua umplute puisori

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2011

Se fierb ouale tari,se curata si se taie in jumatati. Se scoate galbenusul, se paseaza , se amesteca cu pateul, cu castraveciorul tocat marunt , cu o lingura de maioneza. Maioneza o faci din 1 galbenus crud si unul fiert. Se umplu jumatatile de ou cu pasta obtinuta si se aseaza pe o...

Friptura de mistret la cuptor

In Porc la 19 Ian 2011

Se face baitul cu 3 zile inainte astfel: se curata si se taie zarzavatul feliute si se pune la fiert in apa ,se adauga usturoiul curatat si intreg si restul de mirodenii.Dupa ce a fiert cateva clocote se adauga vinul,otetul si sarea si se mai lasa sa dea cateva clocote.Zarzavatul nu trebuie sa...

Afisate 211 - 240 din 283 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2017

Aperitiv minicheesecake sarat

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Cei mai multi politicieni sunt nascuti in aceeasi zodie cu tine. Asta explica de ce tara noastra se afla mereu în impas...

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]