nu am mai mancat de mult si aveam o pofta....
Se curata frunzele de vita de cotoare,dupa ce au stat la desarat.Se pregateste umplutura:se amesteca carnea cu orezul,vegeta,piper si ceapa tocata si calita si cu pasta de rosii dupa gust.Se adauga cimbru si marar verde tocat.Ceapa verde se toaca marunt .Se infasoara sarmalutele in frunzele de vita.Intr-o oala se pune ulei pe fund se aseaza un strat de frunze de vita ,ceapa verde si marar verde si apoi se aseaza un rand de sarmale.Peste se pune iar ceapa verde si marar verde si se mai aseaza inca un rand de sarmale si se continua asa pana se termina sarmalele.Deasupra se mai pune un rand de ceapa verde si marar.Se pune apa si se dau la foc mic sa fiarba.Cand sunt fierte sarmalele se face un sos astfel: intr-o craticioara se pune ulei si se rumeneste 2 linguri de faina alba ,se adauga pasta de rosii si apa cat sa se formeze un sos.Se adauga vegeta ,piper si marar verde tocat si se lasa sa dea un clocot.Se toarna sosul peste sarmale si se mai lasa inca 10 minute scuturand oala ca sosul sa patrunda printre sarmale.Apoi se stinge focul si se servesc cu smantana .