10 retete de primavara cu urzici

Postat de Bucataras in Alimente pe 10 Feb 2021, 09:51

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Urzicile, aceste plante mici si pline de nutrienti, sunt printre primele care apar dupa topirea zapezii. 

Desi sunt mai cunoscute pentru "rolul" lor intepator, noi va recomandam sa nu le ingnorati si sa le includeti in alimentatie.

Printre cele mai importante beneficii ale urzicilor, se numara capacitatea de detoxifiere a organismului, in special al sistemului limfatic. Acest lucru ajuta la reglarea metabolismului, imbunatatirea circulatiei si a stimularii imunitatii.

Urzicile au un rol benefic pentru curatarea si buna functionare a rinichilor, asa ca iata un motiv in plus sa o consumam.

Datorita substantei stimulatoare care se gaseste in frunzele acestei plante, urzica este foarte eficienta in starile inflamatorii, dureri musculare, artrita, etc.

Bucataras.ro iti recomanda cateva retete sanatoase si gustoase pe baza de urzici, cu care sa incepi primavara si sa iti asiguri portia de vitamine.

 

Supa crema de urzici cu leurda

 

Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

 

Pilaf cu urzici, de post

 

Ciorba de urzici cu costita afumata

 

Bors de urzici

 

Urzici cu hrean

 

Mancare de urzici frecate cu faina de malai

 

Chiftele de legume cu urzici

 

Urzici cu sos alb si ou

 

Tarta cu urzici

 

 

Mai multe retete gasiti pe www.bucataras.ro. Sa va fie de folos!

Comentarii (9)

04.03.2021, 08:53

30.03.2022, 14:03

11.03.2023, 09:17

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia