Urzicile, aceste plante mici si pline de nutrienti, sunt printre primele care apar dupa topirea zapezii.
Desi sunt mai cunoscute pentru "rolul" lor intepator, noi va recomandam sa nu le ingnorati si sa le includeti in alimentatie.
Printre cele mai importante beneficii ale urzicilor, se numara capacitatea de detoxifiere a organismului, in special al sistemului limfatic. Acest lucru ajuta la reglarea metabolismului, imbunatatirea circulatiei si a stimularii imunitatii.
Urzicile au un rol benefic pentru curatarea si buna functionare a rinichilor, asa ca iata un motiv in plus sa o consumam.
Datorita substantei stimulatoare care se gaseste in frunzele acestei plante, urzica este foarte eficienta in starile inflamatorii, dureri musculare, artrita, etc.
Bucataras.ro iti recomanda cateva retete sanatoase si gustoase pe baza de urzici, cu care sa incepi primavara si sa iti asiguri portia de vitamine.
Supa crema de urzici cu leurda
Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici
Ciorba de urzici cu costita afumata
Mancare de urzici frecate cu faina de malai
Mai multe retete gasiti pe www.bucataras.ro. Sa va fie de folos!