Nu am vrut sa treaca sezonul urzicilor pana sa nu fac ceva nou din ele.
M-am gandit si m-am oprit la aceste chiftele.
Sunt foarte bune. Ideale pentru cei carora le plac urzicile.
Sotam ceapa in ulei cu o lingura apa, cand ceapa a devenit sticloasa si apa aproape s-a evaporat, adaugam urzicile, un praf de sare, acoperim oala cu capac, micsoram flacara pana la minim si lasam pe foc cam 5 minute, amestecand intre timp. Cand urzicile s-au inmuiat, oprim flacara si le transformam intr-un piure cu ajutorul unui blender vertical; lasam la racit.
Legumele le dam prin razatoarea mica si le punem intr-un castron inacapator, adaugam usturoiul zdrobit si pe cel verde tocat marunt, cascavalul ras, oul, piureul de urzici racit complet, pesmetul.
Potrivim de sare si condimentam dupa bunul plac.
Formam chiftele si le prajim la foc iute.
Se servesc atat reci, cat si calde.
Pofta buna!
1
Daca consistenta este prea fluida, puteti adauga o lingura sau doua de pesmet
2
Ideal se prajesc in ceaun mic de tuci
3
Se pot servi cu sos Hollandaise sau unu simplu cu iaurt si marar