Urzici cu sos alb si ou

de Rocsi in Mancaruri de legume, 25 Mar 2016 | 7320 vizualizari

 

Am incercat de cateva ori sa fac mancare de urzici sau de spanac, dar care sa ii fie pe plac sotului. Am facut mereu dupa spusele lui, ca sa fie ca la mama lui acasa, dar ce credeti? Niciodata nu a iesit cum isi dorea. Dar nu m-am lasat, am luat cateva urzici zilele astea si am incercat iarasi. Sotul zice: in sfarsit ti-a iesit asa cum imi place! Deci, am reusit!!! Am imbunatit eu putin reteta, dar m-am bucurat enorm ca a iesit pe placul lui, dar mai mult, m-am bucurat cand l-am vazut cu ce pofta manca.

 

INGREDIENTE

  • 1 bol potrivit cu urzici
  • 1 cana si 1/2 lapte
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura plina parmezan ras
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oua ochiuri pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu sos alb si ou:

Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem.
Intr-o cratita punem  apa cu sare, o transferam pe foc.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le oparim 2-3 minute, nu mai mult.
Dupa acest timp, rasturnam totul intr-o sita si lasam urzicile sa se scurga bine.
Cand urzicile sunt scurse bine, le tocam marunt.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa verde si usturoiul.
Le innabuim  1-2 minute, scoatem bucatile de usturoi.
Adaugam urzicile tocate, le sotam 1 minut, apoi turnam laptele, dar mai oprim putin cat se desfacem faina.
Lasam sa scada la foc potrivit. Ii dam gust cu sare si piper. Sare puneti mai putina pentru ca are si parmezanul.
Consistenta lor trebuie sa fie una nici foarte scazuta, dar nici cu prea mult lichid, ci undeva intre.
Cand avem consistenta dorita, punem faina desfacuta in laptele oprit, dar o trecem prin sita si nu o turnam direct in tigaie. Amestecam repede sa nu faca cocoloase.
Punem smantana, parmezanul, amestecam totul, iar dupa 1 minut luam cratita de pe foc.
Se serveste cald cu ou ochi sau de ce nu, cu ou posat deasupra.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu sos alb si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

28.03.2016, 20:47

Andra, macar atat pot sa fac si eu pentru ei

mihaelar63 1

16.03.2021, 01:51

Ce bune pot sa fie

dantes 1

16.03.2021, 09:55

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sparanghel la cuptor cu bacon si ou