Incearca o reteta traditionala de mancare de urzici de post! Savureaza acest preparat sanatos si delicios, perfect pentru zilele de post, plin de vitamine si nutrienti. Afla cum sa gatesti urzicile pas cu pas pentru un pranz sau o cina nutritiva si gustoasa.
Daca vrei sa pregatesti aceasta Mancare de urzici frecate cu malai - Reteta gustoasa de post, ai nevoie de ingredientele urmatoare: urzici, ceapa verde, usturoi verde, malai si leustean.
Iata cum se prepara aceasta Mancare de urzici frecate cu malai - Reteta gustoasa de post
Se spala urzicile foarte bine.
Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se scot din apa intr-o sita si se lasa sa se scurga.
Apa in care au fiert urzicile nu se arunca.
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele, apoi se calesc in ulei cu putina sare.
Urzicile se toaca si se freaca cu malaiul cu ajutorul unei spatule de lemn. Dupa aceea, se pun peste ceapa si usturoiul calite impreuna cu zeama de la urzici, atat cat sa se poata fierbe malaiul si sa ramana o mancare scazuta. Se potriveste mancarea de sare. La final, se adauga leusteanul verde tocat.
Mancarea de urzici frecate cu malai se poate servi cu mamaliga.
Din seria mancarurilor cu urzici, iti recomandam si reteta de Urzici cu orez, foarte gustoasa si buna sau varianta gustoasa de Urzici cu sos alb si ou.
Incearca si reteta de Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici, o mancare tare gustoasa potrivita si in zilele de post.