Bors de urzici

de deyutzky in Ciorbe, 7 Apr 2013 | 5450 vizualizari

 

Daca tot a sosit vremea urzicilor, trebuie sa profitam de ele din plin...sunt pline de vitamine dar si tare gustoase..

 

INGREDIENTE

  • urzici
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 linguri pline de zarzavat de casa
  • 4-5 cartofi mai mari
  • 1 legatura loboda
  • sare
  • 500 ml bors
  • taitei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de urzici:

Curatam ceapa si morcovul, le spalam bine, le taiem marunt.

Umplem cu apa o oala(cam 3 sfeturi) in care punem la fiert ceapa, morcovul si zarzavatul.

Urzicile le curatam bine, le spalam in multe ape reci si le punem la fiert.

Adaugam cartofii taiati cuburi si taiteii.

Punem cca 500 ml de bors (depinde de cat de acru vreti sa fie)... sare dupa gust si loboda maruntita.

Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 1-2 clocote.

Poftiti la o portie de vitamine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, cu ciuperci champignon