gaby_gabytza

5

Bucataras
senzational

Roman

Bucataras din 18.04.2011

RETETE371
PRIETENI271
Retete / Dulciuri

Savarine

In Prajituri la 17 Apr 2013

Blat -Mixam albusurile spuma cu praful de sare.Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul.Dupa adaugam apa,praful de copt,grisul si le mixam bine.Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri.Amestecam si adaugam colorantul,faina,esenta si mai mixam pana se...

Desert cu napolitane

In Prajituri la 13 Apr 2013

Crema lamaie -mixam zaharul cu oul pana se topeste zaharul.Adaugam amidonul amestecat cu zeama de o lamaie.Punem intr-un ibric compozitia la foc mic.Amestecam continuu pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca. Crema branza -Mixam frisca cu zaharul pana devine pufoasa apoi adaugam branza si...

Corabioare cu branza

In Prajituri la 13 Apr 2013

Cernem faina si in mijloc facem o gaura.Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si zaharul.Dupa adaugam ouale batute cu sarea,plicurile de zahar vanilat si esenta.Incepem sa framantam adaugand  treptat untul topit.Framantam un aluat nelipicios.Dam la dospit pana isi dubleaza volumul...

Prajitura cu bilute de branza

In Prajituri la 13 Apr 2013

Blat -Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amidonul,amestecam bine toata compozitia.Apoi adaugam lingurile de cacao si esenta si omogenizam. Bilutele -mixam branza cu zaharul pudra.Adaugam treptat cate un galbenus si...

Tort cu ricotta

In Torturi la 12 Apr 2013

Blat -mixam albusurile spuma cu 1 praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si plicul de zahar vanilat. Amestecam usor cu o lingura si turnam in tava tapetata cu...

Desert cu biscuiti

In Dulciuri la 12 Apr 2013

crema 1 -Mixam frisca pana devine pufoasa dupa care adaugam dulceata si mai amestceam 1 minut impreuna crema 2 -Amestecam smantana cu zaharul si mixam pana devine ca o frisca consistenta iar la sfarsit adaugam plicul de zahar vanilat. crema branza -amestecam zaharul cu branza dupa adaugam...

Tort diplomat 2

In Torturi la 11 Apr 2013

Punem laptele la fiert si dupa il lasam sa se raceasca.Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu un praf de sare pana devine o crema spumoasa.Adaugam amidonul si mixam iarasi.Dupa ce s-a racit laptele il adaugam peste compozitia de galbenusuri si amestecam. In oala in care am fiert laptele...

Cosulete cu branza

In Prajituri la 11 Apr 2013

Amestecam faina cu praful de copt.Adaugam smantana,zaharul,sarea si le mixam impreuna.Apoi adaugam oul batut cu plicul de zahar vanilat.Framantam un aluat atat cat sa se poate modela. Mixam branza cu zaharul,apoi adaugam smantana si mixam pana se formeaza o crema. Pregatim o tava de briose...

Desert cu caramel

In Dulciuri la 11 Apr 2013

Intr-un ibric caramelizam zaharul.Dam focul incet si adaugam untul si 100 ml frisca repede peste.Amestecam usor cu o lingura de lemn cca 6 minute cat sa se incorporeze bine totul.Lasam sa se raceasca dupa care adaugam restul de frisca si le mixam pana ajunge la consistenta de caramel. Luam...

Negresa

In Prajituri la 10 Apr 2013

Amestecam ingredientele uscate, dupa care le cernem intr-un bol. In alt bol amestecam lichidele si turnam treptat peste cele uscate si amestecam usor. La final adaugam visine scurse de zeama daca dorim si amestecam usor. Tapetam o tava cu unt si faina si turnam compozitia. Dam la cuptorul...

Tort Steaua

In Torturi la 10 Apr 2013

Blat - Mixam ouale cu zaharul si esenta pana se topeste si devine o crema pufoasa. Amestecam faina, praful de copt, cacaoa, sarea dupa care le cernem. Adaugam treptat peste compozitia de oua si amestecam cu lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...

Prajitura Linzer

In Prajituri la 10 Apr 2013

Amestecam untul cu zaharul si smantana, apoi adaugam ouale cu esenta.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si le incorporam. Cand am terminat cu faina impartim aluatul in 2 bucati (o bucata sa fie un sfert cat cealalta bucata). Asezam bucata mai mare intr-o tava tapetata cu folie de...

Cornuri moi cu dulceata

In Prajituri la 9 Apr 2013

Cernem faina iar in mijloc facem o gaura si punem mierea,drojdia dizolvata in putin lapte caldut si sarea.Amestecam usor si treptat punem restul de lapte,iar apoi  plicul de zahar si untul topit.Incepem sa framantam o coca nelipicioasa si dam la dospit pana isi dubleaza volumul. Luam...

Iepurasi de Paste

In Prajituri la 9 Apr 2013

Amestecam faina si zaharul împreuna.Incalzim laptele si dizolvam drojdia in el.  Apoi turnam laptele în vasul cu faina si incepem sa framantam. Apoi adaugam untul topit si cald. Am adaugat ouale si albusul de ou, un varf de cutit de sare si coaja de lamie rasa. Incepem sa...

Biscuiti cu crema

In Prajituri la 9 Apr 2013

Mixam untul cu zaharul pana se topeste apoi adaugam zaharul pudra si mixam iar.Apoi adaugam ouale,zeama de lamaie,coaja de lamaie rasa si omogenizam.Iar la final adaugam colorantul si faina.Amestecam pana devine o coca nelipicioasa si usor de modelat. Dam la frigider 30 minute.Din aluat rupem...

Prajitura alb/negru

In Prajituri la 8 Apr 2013

Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam untul topit cu laptele caldut si sarea. Ouale le batem cu zaharul pana se topeste zaharul si il rasturnam peste compozitia de faina. Mixam putin impreuna cat sa se incorporeze bine toate ingredientele. Impartim in doua compozitia iar in prima punem...

Tort cu crema de capsuni

In Torturi la 24 Mar 2013

Blatul alb - Mixam ouale cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Faina o amestecam cu 1/2 praf de copt. Adaugam peste compozitia de ou si vanilie si omogenizam cu o lingura. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece...

Biscuiti cu branza

In Prajituri la 24 Mar 2013

Punem margarina într-un bol cu oul, zahar pudra, cacao si le amestecam. Apoi adaugam praful de copt, esenta si treptat adaugam faina. Framantam pâna când obtinem un aluat moale usor de modelat. Dam la frigider 15 minute Pregatim crema: intr-un bol adaugam branza cu zaharul si...

Prajitura la pahar

In Prajituri la 23 Mar 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine o crema. Adaugam albusurile amestecate cu esenta si cacaoa, faina si praful de copt. Le mixam inca 3 minute impreuna si rasturnam intr-o tava lata (eu am folosit tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt. Dam la...

Minitarte cu branza

In Prajituri la 23 Mar 2013

Tarte : Mixam oul cu zaharul si dupa adaugam margarina pana devine o crema. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. Dizolvam capuccino in 2 linguri apa si rasturnam peste compozitia de margarina. Omogenizam bine toata compozitia. Rasturnam in tava unsa cu ulei (eu am folosit de...

Prajitura Gaby

In Prajituri la 21 Mar 2013

Blatul - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu praful de sare si 3 linguri zahar. Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar pana se formeaza o crema. Rasturam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri. Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta,...

Tort buturuga

In Torturi la 20 Mar 2013

Blatul -Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu 100 g zahar.Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se formeaza o crema.Amestecam galbenusurile cu albusurile.Adaugam faina usor cate o lingura si mixam dupa fiecare iar la sfarsit adaugam lingura de ulei.Rasturnam in...

Prajitura cu branza

In Prajituri la 17 Mar 2013

Mixam ouale cu zaharul.Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt,esenta.La final adaugam uleiul, praful de sare,cacao si le mixam impreuna cateva minute.Dam la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pana trece testul cu scobitoarea Amstecam untul cu branza pana devine o...

Cheesecake

In Torturi la 17 Mar 2013

Topim margarina apoi o rasturnam peste biscuiti dati prin razatoare.Amestecam si adaugam esenta.Compozitia de biscuiti o intindem intr-o tava cu inel detasabil acoperita cu folie de aluminiu . Mixam branza cu zaharul adaugand treptat ouale pana devine o crema.Apoi adaugam plicurile de zahar...

Chec cu capuccino

In Prajituri la 16 Mar 2013

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam bine  cu zaharul pana devine o crema.Adaugam plicurile de zahar vanilat si albusurile batute spuma.Apoi adaugam crema de branza mixata putin cu uleiul,esenta si faina.Rasturnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu...

Tort martisor

In Torturi la 16 Mar 2013

Mixam smantana cu zaharul pana devine o crema lucioasa.Impartim frisca in doua iar intr-una mixam cu plicurile de zahar vanilat si esenta.In frisca ramasa adaugam cacao si amestecam bine. Amestecam apa cu zaharul pana se topeste si apoi adaugam lingurile de compot. Luam piscoturile si le...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 16 Mar 2013

Tiramisu reţetă originală Pregatim mai intai siropul-Punem un ibric cu apa la fiert si adaugam linguritele de cafea.Lasam sa fiarba si apoi il luam de pe foc si il dam la racit. Mixam smantana cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza frisca dupa care dam la frigider 10...

Tort Alex

In Torturi la 15 Mar 2013

Blat - Mixam galbenusurile cu uleiul si praful de sare. Albusurile le batem spuma cu lingurile de apa si zaharul. Turnam compozitia de albusuri peste cea de galbenusuri si amestecam bine. La final adaugam faina in ploaie, cacaoa si esenta. Dam la cuptor la foc potrivit pana trece testul cu...

Piersici cu ciocolata

In Prajituri la 2 Mar 2013

Amestecam zaharul cu albusul, uleiul si compotul de visine. Adaugam esenta si plicurile de zahar vanilat.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt pana rezulta un aluat usor de modelat. Incepem din aluat sa formam bilute mici (cam cat o nuca) si le asezam in  tava tapetata cu...

Negresa de post

In Prajituri la 27 Feb 2013

Mixam apa cu zaharul pana se dizolva zaharul. Adaugam uleiul treptat, faina amestecata cu praful de copt, esenta. Amestecam bine si adaugam capuccino cu gemul de prune. Rasturnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea....

Afisate 91 - 120 din 203 retete    

Postari recente

publicat la 02.12.2020

Paine cu leurda si untura

publicat la 02.12.2020

Scrob cu hribi, urzici si leurda

publicat la 02.12.2020

Compot de cirese mari

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]