Este un tort facut pentru cumnatul meu care a implinit 22 de ani:D
Blat - Mixam galbenusurile cu uleiul si praful de sare. Albusurile le batem spuma cu lingurile de apa si zaharul. Turnam compozitia de albusuri peste cea de galbenusuri si amestecam bine. La final adaugam faina in ploaie, cacaoa si esenta. Dam la cuptor la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea.
Crema vanilie - Topim lingura de margarina la foc mic, dupa adaugam laptele amestecat cu zahar si plicurile de zahar vanilat. Cand vedem ca da sa fiarba adaugam repede amidonul dizolvat cu putin lapte. Amestecam putin pana cand incepe sa se ingroasa si o luam de pe foc. Lasam sa se raceasca.
Crema ciocolata - Punem laptele la fiert. Amestecam lingurile de cacao cu zaharul si faina. Cand vedem ca laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia peste si amestecam pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca
Asamblarea: taiem blatul in 3 felii subtiri. Asezam o felie, o insiropam, adaugam prima crema, iar o felie de blat, insiropam, crema ciocolata si ultima felie de blat, insiropam. Decoram cu frisca (eu am pus si o lingura de cacao la sfarsit in frisca ca sa iasa un decor frumos)
Floricele is cumparate dar is comestibile si buuune:D