Tort buturuga

de gaby_gabytza in Torturi, 20 Mar 2013 | 4869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 200 g faina
  • crema
  • 100 g crema de branza
  • 100 g branza de vaci
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri dulceata de mure
  • decor
  • 200 ml frisca
  • 1 plic nescafe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort buturuga:

Blatul-Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu 100 g zahar.Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se formeaza o crema.Amestecam galbenusurile cu albusurile.Adaugam faina usor cate o lingura si mixam dupa fiecare iar la sfarsit adaugam lingura de ulei.Rasturnam in tava(eu am folosit tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Scoatem blatul cald si il punem pe un prosop umed.Dupa care il rulam in prosop si il lasam sa se racesca

Crema-mixam branza cu plicurile de zahar vanilat si frisca pana devine o crema.Adaugam crema de branza.Dupa ce le-am amestecat bine adaugam dulceata de mure si mai amestecam de cateva ori  usor cu o lingura.

Scoatem blatul din prosop si il ungem cu crema.Luam marginea blatului si incepem sa il rulam,apasand usor blatul in timp ce rulam.Dupa ce l-am rulat bine  dam 10 minute la frigider.

Plicul de nescafe il amestecam cu 1 lingurita de lapte si il rasturnam peste frisca.

Scoatem tortul de la frigider si il ungem cu frisca toata suprafata.Cu ajutorul unei furculite facem niste liniute deasupra pentru a da aspectul unei buturugi(eu am taiat capetele la tort si leam adaugat pe margini pentru a semana mai mult cu o buturuga)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort I & B