Prajitura Linzer

de gaby_gabytza in Prajituri, 10 Apr 2013 | 7648 vizualizari

 

reteta am luato de pe alt site numit licutamarin.blogspot.ro doar ca e putin modificata de mine :D

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 1 praf de copt
  • 500 g faina
  • un praf sare
  • esenta de vanilie
  • umplutura
  • 4 linguri dulceata de capsuni
  • 1 lingura dulceata de mure
  • uns
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Linzer:

Amestecam untul cu zaharul si smantana, apoi adaugam ouale cu esenta.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si le incorporam. Cand am terminat cu faina impartim aluatul in 2 bucati (o bucata sa fie un sfert cat cealalta bucata). Asezam bucata mai mare intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu (acolo zicea sa ungem tava cu ulei dar eu am pus folie). Deasupra adaugam dulceata (amestecate cele 2 feluri de dulceata) si o intindem usor pe toata suprafata cu o lingurita.

Intindem bucatica de aluat  ramasa pe masa de lucru si o taiem fasii de 1 cm. Le punem peste dulceata formand un grilaj. Terminam de facut grilajul si il ungem cu oul batut.

Dam la cuptor pana se incepe sa se rumeneasca deasupra. O scoatem de la cuptor si o lasam sa se raceasca.

La sfarsit o pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Linzer" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris si dulceata de caise