Aproape intotdeauna eu incep cu deschiderea aragazului pentru a fi gata incalzit la terminarea compozitiei. Punem intr-un castron zaharul, dulceata, apa minerala in care am stins praful de copt si incepem sa mixam. Cand s-a topit zaharul adaugam...
Pentru inceput facem maiaua cam asa: intrun borcanel punem drojdia cu zaharul si amestecam cu apa pana obtinem o pasta mai molicica. In faina pe care am pus-o pe planseta facem o gropita in care punem maiaua, iaurtul si untura (taiata cubulete)....
Se amesteca untul cu zaharul si smantana. Pe rand se adauga cele 3 galbenusuri, coaja de lamaie si praful de copt stins.La sfarsit se pune faina si se amesteca pana obtinem o coca taricica.Aluatul se lasa la rece pana facem crema.
Pentru crema...
Se curata ouale si se impart la jumatate. Se iau galbenusurile si se amesteca cu: sare, piper, mustar, maioneza. Se obtine o pasta mai densa. Cu aceasta pasta se umplu ouale, dupa care se orneaza fiecare cu ce are.
Timpul cel mai mult este atribuit aluatului de focaccia.Se amesteca drojdia intr-o cana impreuna cu o lingurita de zahar, un varf de sare si 2 lingurite de faina cu 100 ml apa calduta.Se aseaza cana intr-un castron in care am pus restul de...
Tiramisu reţetă adaptata
Pentru inceput ne aranjam toate produsele pe masa si preparam crema astfel: intr-un bol amestemam bine cu mixerul galbenusurile, zaharul pudra, mascarpone, esenta de portocale, rom si vanilie. Punem crema la frigider...
Pentru inceput se portioneaza puiul, se spala bine si se pune la fiert. La prima spuma se scoate, se spala si se pune din nou la fiert impreuna cu morcovii, conopida, ceapa, foi de dafin. sare, piper, delikat. Cand carnea se desface de pe os, se...
Pentru inceput se prepara maiaua din cubuletul de drojdie, o lingura de faina, o lingurita de zahar si 50 g lapte caldut.Se lasa la crescut.Intr-un ibric amestecam restul de lapte cu zaharul, galbenusurile su untul.Turnam peste faina amestecul...
Ca sa preparam aluatul luam toate ingredientele insirate mai sus , le amestecam si obtinem un aluat pe care il dam pentru 15 min la frigider.
Umplutura o obtinem in felul urmator: curatam merele ,le radem, le amestecam cu zaharul ,nuca...
Pentru început mă ocup de pieptul de pui pe care îl feliez , îl sărez , îl piperez. Într-un castron fac un aluat din 2 ouă ,făină şi apă minerală ,sare , piper. Pun feliile de piept de pui în castron...
Pentru inceput se spala orezul si se lasa intrun vas cu apa calduta. Se taie ceapa, ardeii si rosiile si se pun la calit in putin ulei. Cand au capatat culoarea aurie se pune orezul, sare, delikat, piper, o frunza de busuioc, 2 frunze de menta.Se...
Se toarna faina pe masa si in mijloc se face o groapa in care punem ouale, apa, uleiul, zaharul , esentele si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se obtine un aluat ,care se pune la rece 15 min.Intre timp facem umplutura amestecand ...
Pentru inceput va pregatiti frunzele de vita ,spalate si taiate de codite.Puneti intr-un castron carnea tocata si amestecati cu un ou, orezul bine spalat, sare, piper , busuioc si mararul tocat marunt.Din compozitia obtinuta luati cam cate o...
Pentru inceput trebuie sa ne taiem ingredientele in marimile pe care le dorim pentru a le pune pe tepuse.Cate 5 bucati de carne pe fiecare frigaruie.Incepem sa le punem pe tepusa alternativ: o bucata de carne- una de...
NEGRESA MARMORATA
Aproape intotdeauna eu incep cu deschiderea aragazului pentru a fi gata incalzit la terminarea compozitiei. Punem intr-un castron zaharul, dulceata, apa minerala in care am stins praful de copt si incepem sa mixam. Cand s-a topit zaharul adaugam...