Sarmalute in foi de vita

de angelika in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2012 | 4227 vizualizari

 

Mancati acum sarmalute in foi de vita de vie pentru ca sunt de sezon.Acum este frunza frageda si este un deliciu.Este naturala , neconservata....
Din mamaliga eu am facut forme de inimioara pt. ca le-am facut si cu dragoste.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata(porc+vita)
  • o cescuta de orez cu bob rotund
  • un ou
  • marar, sare, piper, busuioc
  • 30 frunze de vita de vie
  • pt. mamaliga aveti nevoie de 200 g malai , apa si sare
  • 3 linguri de smantana
  • zeama de corcoduse
  • o lingura paste de tomate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Pentru inceput va pregatiti frunzele de vita ,spalate si taiate de codite.Puneti intr-un castron carnea tocata si amestecati cu un ou, orezul bine spalat, sare, piper , busuioc si mararul tocat marunt.Din compozitia obtinuta luati cam cate o lingurita si puneti pe foaia de vita si apoi infasurati, in asa fel sa obtineti o sarmaluta.Putin inainte am fiert 2 cesti cu  corcoduse de la care am obtinut un amestec acru.Punem in oala acest continut, pe fundul oalei punem 2-3 frunze de vita, apoi sarmalutele pe rand.La suprafata se toarna apa (sa le acopere putin) impreuna cu pasta de tomate.Se dau la cuptor pt. 50 min.Mamaliga se pbtine din apa fiarta , un pic de sare si malai pe care il amestecam cu un tel. Se aseaza pe o farfurie sarmalutele cu inimioarele de mamaliga si smantana deasupra.

POFTA INTERESANTA!!!!

TIPS-URI

1

e bine sa folosim frunza de vita de vie cand este frageda.Dupa ce creste devine atoasa si aspra.

2

pe fundul oalei se pun frunze de vita pentru a nu se lipi sarmalele

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

16.05.2012, 21:23

vreau si eu o sarmaluta,

mihaelar63 1

17.05.2012, 12:04

Cu ou nu fac , sunt prea calorigene pentru ,, silueta mea ''
Dar pentru ca sunt in foi de vita , servesc , sunt preferatele mele

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:29

nici eu nu am mai papat asa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita