Melci cu miere, nuca si stafide

de angelika in Dulciuri, 7 Ian 2013 | 6057 vizualizari

 

Pentru ca inca este iarna si n-am uitat cum miroase cozonacul, va propun o reteta de melci cu miere, nuca si stafide dintr-un aluat asemanator cu cel al cozonacului.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte( apa sau sifon )
  • 30 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • 250 g nuca zdrobita,
  • 50 g stafide galbene,
  • 100 g zahar,
  • 2 lingurite de scortisoara,
  • 5 cuisoare pisate,
  • esenta de rom.
  • 4 linguri cu miere
  • un ou pentru uns melcii.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu miere, nuca si stafide:

Pentru inceput se prepara maiaua din cubuletul de drojdie, o lingura de faina, o lingurita de zahar si 50 g lapte caldut.Se lasa la crescut.Intr-un ibric amestecam restul de lapte cu zaharul, galbenusurile su untul.Turnam peste faina amestecul obtinut impreuna cu maiaua crescuta si framantam pana ce obtinem un aluat omogen ce se dezlipeste de pe mana. Se lasa la caldura sa creasca aprox. de 2 ori volumul.

Dupa ce a crescut, aluatul se intinde pe planseta in forma de dreptunghi. Se presara stafidele apoi nuca zdrobita amestecata cu zaharul, scortisoara, cuisoarele si esenta de rom.Se ruleaza cat mai strans si se taie felii de 2-3 cm. grosime. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung deasupra cu ou.Se lasa la cuptorul incalzit 45 min. Dupa 15 min. se ung cu miere si se lasa restul de timp. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se servesc cu un vin rosu fiert cu scortisoara si cuisoare.

POFTA INTERESANTA !!!

TIPS-URI

1

maiaua trebuie sa creasca de 3 ori volumul initial

2

scortisoara si cuisoarele au o aroma exotica, picanta, iar parfumul lor este dulce si cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu miere, nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca