Astazi imaginatia mea a facut o calatorie in copilaria fetei mele, care avea o multime de ursuleti ca si jucarii.Toti ursuletii aveau nume, dar Martinel era deosebit.Si uite asa mi-a venit o idee de a face un pilaf in forma de...Martinel.Sigur va va placea si veti face si voi copiilor vostri.POFTA INTERESANTA!
Pentru inceput se spala orezul si se lasa intrun vas cu apa calduta. Se taie ceapa, ardeii si rosiile si se pun la calit in putin ulei. Cand au capatat culoarea aurie se pune orezul, sare, delikat, piper, o frunza de busuioc, 2 frunze de menta.Se toarna apa sau zeama de pui pana acopera orezul .Se pune la cuptor ptr cca 15 min.Se lasa la racit si apoi se modeleaza dupa imaginatie si fotografia alaturata.
Pe Martinel l-am ornat cu: ochii-bob de strugure si o felie de maslina;gura, urechile si pantofii-ardei rosu;hainuta-ardei copt cu frunze de patrunjel.
1
orezul este alimentul care ne protejeaza inima, creierul si sanatatea pielii!