Am invatat in timp ca branza de vaci impreuna cu dulceata de visine face o foarte buna alianta pt. papilele gustative.Incercati si voi gustandu-le.
Pentru aluat aveti nevoie de:
Pentru umplutura aveti nevoie de :
Se toarna faina pe masa si in mijloc se face o groapa in care punem ouale, apa, uleiul, zaharul , esentele si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se obtine un aluat ,care se pune la rece 15 min.Intre timp facem umplutura amestecand branza de vaci, iaurtul, ouale, zaharul, scortisoara si grisul.Pregatim o tava de yena pe care am tapetat-o cu hartie de copt.Impartim aluatul in trei.Prima parte o punem pe fundul tavii, o intepam cu o furculita, turnam compozitia de branza de vaci.Deasupra punem cu lingurita gramajoare de dulceata din loc in loc.Acoperim cu a doua foaie de aluat(intepata cu furculita).Din dulceata care a ramas punem un strat intins si apoi facem din ultima parte de aluat o impletitura .Punem pajitura lin cuptorul incalzit pt.60 min.Se taie rece in forma de romburi si se poate servi impreuna cu un pahar de cognac frantuzesc.
POFTA INTERESANTA!!!
1
Branza de vaci trebuie sa fie proaspata.
2
Grisul se presara in branza de vaci pt.a intari compozitia.