Am ales pentru blat o reteta de "panis focacius", sau focaccia.
De regula fac aceasta reteta cu 500 de grame de faina din care fac blatul pentru o tava de aragaz si o paine de marime obisnuita. Ca ingrediente folosesc ce am in frigider cu multa inspiratie.
Pentru aluat:
Pentru pizza:
Timpul cel mai mult este atribuit aluatului de focaccia.Se amesteca drojdia intr-o cana impreuna cu o lingurita de zahar, un varf de sare si 2 lingurite de faina cu 100 ml apa calduta.Se aseaza cana intr-un castron in care am pus restul de faina si se lasa la crescut aproape 15 min. Se rastoarna maiaua peste faina si se amesteca cu restul de apa. Turnam uleiul incet. Lasam din nou sa creasca 30 min.Cand aluatul a crescut luam din el a treia parte si intindem o foaie cat tava din aragaz. Trebuie sa fie o foaie cam de 5 mm grosime.
Ungem foaia cu ulei de masline si apoi ne jucam cu ingredientele mentionate mai sus sau altele. Luam ouale si le batem intr-un castron. Turnam peste pizza, apoi cascavalul ras. Pentru un aspect mai imbietor eu folosesc la suprafata si putin ketchup dulce. Se da la cuptorul incalzit oentru 30 -35 min.
Cand este gata se taie in forme diferite si se mananca calda cu un vin alb demidulce sau o bere rece ( daca este si un meci de fotball).
Dupa ce fac pizza restul de coca o pun intr-o tava de cozonac si la cuptor cu ea pentru 40 min. Este o paine delicioasa.
POFTA INTERESANTA!!!
1
Folosesc intotdeauna faina Pambac si drojdie de la dr.Oetker
2
In ouale batute pun si un pic de lapte si chiar putina paste de tomate