Prajitura EDITH

de angelika in Prajituri, 8 Ian 2014 | 8606 vizualizari

 

Din copilarie imi amintesc cu drag de aroma unei prajituri pe care o facea vecina mea de la ap. 21 -o gospodina desavarsita. Am cautat prin multe carti aceasta reteta, dar n-am gasit-o. In sfarsit am facut rost de ea, am facut-o si am denumit-o " Prajitura EDITH" dupa numele vecinei mele care in curand va implini 89 de ani.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 750 g faina
  • 2 pachete unt - 400 g total
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 2-3 linguri cu smantana
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema ai nevoie de:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 150 g nuca macinata
  • intre blat si crema se intinde continutul unui borcan(370g) gem de caise.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura EDITH:

Se amesteca untul cu zaharul si smantana. Pe rand se adauga cele 3 galbenusuri, coaja de lamaie si praful de copt stins.La sfarsit se pune faina si se amesteca pana obtinem o coca taricica.Aluatul se lasa la rece pana facem crema.

Pentru crema batem  2 albusuri + cele 3 albusuri ramase de la blat, la care adaugam zaharul. Cand obtinem o spuma tare punem pe rand 2 galbenusuri iar la sfarsit nuca macinata si zaharul vanilat. Dam crema la rece timp de 15 min.

Acum vine partea cea usoara. Impartim aluatul asa: 3 sferturi blat si un sfert grilaj.

Punem hartie de copt in tava (de 25x35 cm) si intindem aluatul in grosime de cca 1 cm. , apoi luam o spatula si intindem gemul. A treia operatie este intinderea cremei. Dupa aceea facem o foaie din sfertul de aluat si taiem fasii late de cca 1 cm pe care  le asezam peste crema in forma de grilaj.Dam prajitura la cuptor pentru 30 min.

O taiem rece dupa ce am pudrat-o cu zahar .Un deliciu.

POFTA INTERESANTA !!!

TIPS-URI

1

pentru aceasta prajitura vom folosi o tava de aragaz dreptunghiulara obisnuita.

2

puteti inlocui gemul cu oricare altul fiecare dupa gust.

3

pe vremuri bunicile noastre cred ca o faceau cu marmelada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura EDITH" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca