Saratele ca la mama acasa

de angelika in Prajituri, 20 Noi 2014 | 7927 vizualizari

 

Am ales sa fac aceasta reteta pentru ca este foarte simpla si usor de facut si pentru ca, tuturor, la un moment dat ne este dor de copilaria noastra si de mirosul imbietor din bucataria mamei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g untura
  • 1 iaurt Zuzu-150 g
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • mac
  • chimen
  • 1 ou pentru uns deasupra saratelele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele ca la mama acasa:

Pentru inceput facem maiaua cam asa: intrun borcanel punem drojdia cu zaharul si amestecam cu apa pana obtinem o pasta mai molicica. In faina pe care am pus-o pe planseta facem o gropita in care punem maiaua, iaurtul si untura (taiata cubulete). Amestecam cam 10 minute pana obtinem o coca putin mai tare ca cea de paine. Impartim aluatul in 2 parti, apoi intindem prima foaie .Tinem cont ca grosimea trebuie sa fie cam de 5 mm. Taiem in forma de saratele cu un cutit franjurat si apoi le punem in tava. Ungem cu ou folosind o pensula,   dupa care presaram in functie de gusturi mac sau chimen. Dam tava la cuptor pentru circa 30 min. Sunt deosebit de fragede, fine si gustoase.POFTA INTERESANTA!

TIPS-URI

1

lungimea saratelelor ne-o alegem noi.

2

vom obtine cam 2 tavi de cuptor.

3

fragezimea saratelelor o da untura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (5)

Rocsi 1

20.11.2014, 22:10

Ce as rontai cateva

MotanLaOale 1

21.11.2014, 11:52

Teo 1

22.02.2015, 20:01

Laulti ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca