Piftia este o mancare traditionala romaneasca specifica sezonului rece.
Piftia de pui este recomadata in regimurile de slabit, deoarece contine putine calorii.
Pentru inceput se portioneaza puiul, se spala bine si se pune la fiert. La prima spuma se scoate, se spala si se pune din nou la fiert impreuna cu morcovii, conopida, ceapa, foi de dafin. sare, piper, delikat. Cand carnea se desface de pe os, se scoate si se lasa sa se raceasca. In lichidul ramas se pune usturoiul pisat si gelatina preparata.
Aranjam in recipiente (farfurii, boluri, pahare...) modelul de legume ales si apoi carnea desfacuta de pe oase. Umplem cu zeama de supa strecurata. Daca avem putem pune si 2-3 frunze de patrunjel ptr.gust, dar si culoare. Se lasa la racit aprox. 2 ore. Se rastoarna formele pentru a se vedea modelul si limpezimea piftiei.
Se poate servi dimineata la mic dejun alaturi de o palinka.
POFTA INTERESANTA !!!
1
Piftia trebuie sa fiarba foarte incet, abia sa se vada bulele de aer.
2
Prima apa in care a fiert puiul se arunca, se spala oala si se pune din nou la fiert. Asa scapam de toxine.
3
2 plicuri de gelatina pentru 1 litru de apa