Astazi fiind duminica m-am gadit sa facem frigarui.Sunt mai pretentioase pt.ca avem nevoie de mai mult timp fiindca sunt multe operatii.Dar daca suntem optimisti si infometati intro joaca le-am facut.
Pentru inceput trebuie sa ne taiem ingredientele in marimile pe care le dorim pentru a le pune pe tepuse.Cate 5 bucati de carne pe fiecare frigaruie.Incepem sa le punem pe tepusa alternativ: o bucata de carne- una de ceapa rosie,o bucata de carne-o jumatate de maslina, o bucata de carne- o bucata de dovlecel, o bucata de carne-o bucata de ardei, o bucata de carne-o bucata de ceapa alba.Se condimenteaza si se pun pe gratar pt. aprox .50 min.Se curata cartofii si se taie in forme diferite:pai, rotund, patrat(pentru nonconformism).Se spala si se pun la prajit in putin ulei si un picut de apa.Se intorc de mai multe ori.Se iau cu paleta si se pun pe un platou (pe care am asezat un servetel sa absoarba surplusul de ulei).Se aranjeaza frumos pe farfurie 2 frigarui si cartofii prajiti.Se servesc cu un vin alb "Feteasca regala ".
POFTA INTERESANTA!!!
1
ceapa se taie rondele intregi, ardeiul patratele, dovlecelul rotund si maslinele in jumatate
2
putem dubla cantitatile si obtinem 8 portii a cate 2 frigarui