Este iarna. Mirosul de mere cu scortisoara te imbie sa faci o prajitura si sa o mananci cu intreaga familie in prag de seara.
Ca sa preparam aluatul luam toate ingredientele insirate mai sus , le amestecam si obtinem un aluat pe care il dam pentru 15 min la frigider.
Umplutura o obtinem in felul urmator: curatam merele ,le radem, le amestecam cu zaharul ,nuca ,stafidele ,zeama de lamaie ,scortisoara si le punem intr-o cratita la calit timp de 10 min.
Se ia aluatul din frigider si se imparte in doua.Se intinde o foaie si se pune pe fundul unei tavi tapetata cu foaie de copt.Se rastoarna umplutura pe care o acoperim cu urmatoarea foaie de aluat.Se ia un cutit si se traseaza pe foaia de deasupra linii subtiri dupa inspiratia fiecaruia.Se unge cu oul batut si se da la cuptor incalzit ptr. o jumatate de ora.Se lasa sa se raceasca in tava si se taie in diferite forme.
POFTA BUNA !!!
1
merele si scortisoara sunt inseparabile
2
un aspect frumos il obtinem daca pentru a unge prajitura cu mere cu ou folosim o pensula de silicon