Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao, praful de copt si faina.
In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de...
Mod de preparare
Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul .
Dam...
Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda ,le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede.
Intr-un castron...
Intr-un vas mare cu apa punem cascavalul in amabalaj sau pus intr-o punga de copt inchisa ermetic . Punem vasul pe foc si lasam sa se incalzeasca pana cand cascavalul devine foarte maleabil.
Intre timp taiem ardeiul, maslinele si rosiile marunt .
Pe masa de lucru scoatem cascavalul cu...
Carnea o batem cu ciocanul de batut carne pana cand este ca si pentru snitel , dar vom obtine o singura bucata . O ungem cu ulei de masline si o condimentam cu sare , piper si nucsoara razuita si o lasam sa stea putin .
Nucile le taiem grosier si le prajim pe foc rapid intr-o tava .
Peste...
Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam coaja de lamaie si sarea si cafeau solubila . Omogenizam pana cand se dizolva cafeau si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei....
Untul il topim si il lasam sa se raceasca .
Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea.
Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea .
Adaugam peste faina untul si omogenizam , apoi punem si ouale si laptele cu drojdia
Framantam aluatul si...
Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul .
Dam siropul la racit ....
Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute .
Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri de jumari , untura , ouale batute usor cu furculita si la final zerul cu drojdia . Framantam un...
Amestecam cu un tel para indulcitorul sau zaharul cu apa pana cand se dizolva .
Adaugam magiunul , uleiul , faina , cacao si praful de opt .
Omogenizam foarte bine si turnam compozitia intr-o tava de 25x30 . Deasupra presaram orez expandat.
Punem tava in cuptorul incins...
Preparam prima data aluatul .
Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia .
Framantam un aluat care se desprinde de pe maini (10 minute ) si lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca ....
Intr-un castron punem faina cernuta . Adaugam cascavalul razuit si branza telemea zdrobita .
Ouale le spargem si pe ele , adaugam sarea si semintele de in precum si laptele batut.
Framantam un aluat elastic si ferm .
Pe masa de lucru intindem aluatul , nu foarte gros , cam de 1 cm...
Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam ghimbirul razuit , coaja si zeama de lamaie si sarea . Omogenizam putin si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei. Omogenizam si...
Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor.
Faina cernuta o punem intr-un castron si adaugam untura la temperature camerei , untul ,smantana si...
Blat I:
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare, adaugam jumate din faina, extractul de vanilie si apa . omogenizam usor si adaugam restul de faina si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava de copt cu pereti detasabili (eu am folosit o tava cu...
Carnea o spalam si o taiem in bucati potrivite .
Curatam morcovul ceapa si usturoiul .
Morcovul l-am taiat in bucati mai mari , ceapa in cubulete iar usturoiul l-am zdrobit si maruntit cu un cutit bine ascutit.
Am pus carnea, apa si legumele taiate in vasul de la slow cooker Crock-Pot...
Alunele de padure le prajim , le curatam in palme de coaja si le maruntim . Eu le-am dat prin rasnita,dar se pot taia cu cutitul .
Untul de cacao il punem intr-o craticioara la incalzit. Adaugam indulcitorul si amestecam pana cand se dizolva , sau daca aveti indulcitor lichid se poate folosi ....
Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui )punem 100 gr sare , crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia , catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa . Punem pe foc si lasam sa dea in clocot. Mai punem o cana de apa si lasam sa se raceasca.
Pana se...
Prepelitele le spalam bine in apa rece si le uscam in prosop de bucatarie curat .
Untul impreuna cu ,sare, piper,nucsoara,usturoi si frunze tocate de rosmarin le amestecam bine pana obtinem o pasta.
Luam cate o prepelita si desprindem foarte usor pielea de pe piept , sub ea punem putina...
Hribii ii curatam bine de pamant si frunze sub un jet de apa rece . Lasam sa se scurga bine si ii feliem subtire .
Ceapa rosie o taiem solzisori ,iar gogosarul il feliem sau il taiem cubulete, usturoiul taiat rondele sau pisat .
Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul . Cand este cald...
Aceste trufe sunt foarte usor de facut. Aveti nevoie de un robot de bucatarie.
In vasul robotului punem ingredientele , mai putin untul de cacao . Untul de cacao il punem intr-un vas cu apa pe foc si lasam sa se topeasca.
Pornim robotul de bucatarie si il lasam sa mearga pana cand obtinem o...
Pregatim 12 forme de briose.
50 gr unt impreuna cu o lingura de zahar pudra, semintele de vanilie le frecam pana cand untul se inmoaie si se face ca si o pasta.
Repartizam untul astfel frecat in toate cele 12 forme .
Compotul de ananas il scurgem de sirop si in fiecare forma punem o...
Hribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte.
Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand fierbe adaugam sarea si pastele. Amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba conform instructiunilor de...
Intr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 6 minute,sau cat este trecut pe pachet timpul de fierbere.
Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul de...
Untul impreuna cu zaharul (ar fi bine sa utilizati zahar pudra pentru a scurta timpul de mixare) il mixam bine pana cand devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare. Punem zaharul vanilat , coaja razuita de lamaie , sarea si faina amestecata cu praful de copt ....
Galbiorii ii spalam foarte bine cu apa rece si ii taiem daca este necesar . II punem la scurs intr-o sita .
Ceapa o taiem solzisori si o calim intr-o tigaie antiaderenta in ulei . Adaugam peste ceapa calita galbiorii si lasam sa se gateasca pana cand scade apa pe care ei o lasa .
Adaugam...
Intr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 11 minute, asta pentru a obtine paste cu o textura placuta.
Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul de...
Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte sau macar cateva ore (minim 3) .
Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece.
In vasul blenderului punem migdalele , curmalele si apa si pornim blenderul la viteza mare .
Pentru...
Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens.
Lasam la racit.
Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si punem...
Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita.
Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot .
Cernem laptele praf si il amestecam...
Biscuiti cu cacao
Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao, praful de copt si faina. In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de...
Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme
Mod de preparare Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul . Dam...
Batoane de cocos -vegan
Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda ,le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede. Intr-un castron...
Rulada de cascaval
Intr-un vas mare cu apa punem cascavalul in amabalaj sau pus intr-o punga de copt inchisa ermetic . Punem vasul pe foc si lasam sa se incalzeasca pana cand cascavalul devine foarte maleabil. Intre timp taiem ardeiul, maslinele si rosiile marunt . Pe masa de lucru scoatem cascavalul cu...
Rulada de porc cu nuci si fructe confiate
Carnea o batem cu ciocanul de batut carne pana cand este ca si pentru snitel , dar vom obtine o singura bucata . O ungem cu ulei de masline si o condimentam cu sare , piper si nucsoara razuita si o lasam sa stea putin . Nucile le taiem grosier si le prajim pe foc rapid intr-o tava . Peste...
Fursecuri fragede cu cafea
Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam coaja de lamaie si sarea si cafeau solubila . Omogenizam pana cand se dizolva cafeau si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei....
Stollen
Untul il topim si il lasam sa se raceasca . Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea. Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea . Adaugam peste faina untul si omogenizam , apoi punem si ouale si laptele cu drojdia Framantam aluatul si...
Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise
Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul . Dam siropul la racit ....
Pogaci cu jumari
Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute . Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri de jumari , untura , ouale batute usor cu furculita si la final zerul cu drojdia . Framantam un...
Prajitura de post cu magiun si orez expandat
Amestecam cu un tel para indulcitorul sau zaharul cu apa pana cand se dizolva . Adaugam magiunul , uleiul , faina , cacao si praful de opt . Omogenizam foarte bine si turnam compozitia intr-o tava de 25x30 . Deasupra presaram orez expandat. Punem tava in cuptorul incins...
Melcisori cu spanac si branza
Preparam prima data aluatul . Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia . Framantam un aluat care se desprinde de pe maini (10 minute ) si lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca ....
Pogacele cu branza si seminte
Intr-un castron punem faina cernuta . Adaugam cascavalul razuit si branza telemea zdrobita . Ouale le spargem si pe ele , adaugam sarea si semintele de in precum si laptele batut. Framantam un aluat elastic si ferm . Pe masa de lucru intindem aluatul , nu foarte gros , cam de 1 cm...
Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala
Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam ghimbirul razuit , coaja si zeama de lamaie si sarea . Omogenizam putin si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei. Omogenizam si...
Baigli
Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor. Faina cernuta o punem intr-un castron si adaugam untura la temperature camerei , untul ,smantana si...
Tort cu mure si crema de lapte
Blat I: Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare, adaugam jumate din faina, extractul de vanilie si apa . omogenizam usor si adaugam restul de faina si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava de copt cu pereti detasabili (eu am folosit o tava cu...
Carne de vitel cu mazare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Carnea o spalam si o taiem in bucati potrivite . Curatam morcovul ceapa si usturoiul . Morcovul l-am taiat in bucati mai mari , ceapa in cubulete iar usturoiul l-am zdrobit si maruntit cu un cutit bine ascutit. Am pus carnea, apa si legumele taiate in vasul de la slow cooker Crock-Pot...
Ciocolata raw
Alunele de padure le prajim , le curatam in palme de coaja si le maruntim . Eu le-am dat prin rasnita,dar se pot taia cu cutitul . Untul de cacao il punem intr-o craticioara la incalzit. Adaugam indulcitorul si amestecam pana cand se dizolva , sau daca aveti indulcitor lichid se poate folosi ....
Pui prajit by Jamie Oliver
Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui )punem 100 gr sare , crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia , catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa . Punem pe foc si lasam sa dea in clocot. Mai punem o cana de apa si lasam sa se raceasca. Pana se...
Prepelite cu unt aromat
Prepelitele le spalam bine in apa rece si le uscam in prosop de bucatarie curat . Untul impreuna cu ,sare, piper,nucsoara,usturoi si frunze tocate de rosmarin le amestecam bine pana obtinem o pasta. Luam cate o prepelita si desprindem foarte usor pielea de pe piept , sub ea punem putina...
Salata de hribi
Hribii ii curatam bine de pamant si frunze sub un jet de apa rece . Lasam sa se scurga bine si ii feliem subtire . Ceapa rosie o taiem solzisori ,iar gogosarul il feliem sau il taiem cubulete, usturoiul taiat rondele sau pisat . Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul . Cand este cald...
Trufe raw
Aceste trufe sunt foarte usor de facut. Aveti nevoie de un robot de bucatarie. In vasul robotului punem ingredientele , mai putin untul de cacao . Untul de cacao il punem intr-un vas cu apa pe foc si lasam sa se topeasca. Pornim robotul de bucatarie si il lasam sa mearga pana cand obtinem o...
Prajitura cu ananas
Pregatim 12 forme de briose. 50 gr unt impreuna cu o lingura de zahar pudra, semintele de vanilie le frecam pana cand untul se inmoaie si se face ca si o pasta. Repartizam untul astfel frecat in toate cele 12 forme . Compotul de ananas il scurgem de sirop si in fiecare forma punem o...
Farfalle cu hribi si smantana
Hribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte. Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand fierbe adaugam sarea si pastele. Amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba conform instructiunilor de...
Fettuccine cu varza calita
Intr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 6 minute,sau cat este trecut pe pachet timpul de fierbere. Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul de...
Fursecuri fragede ,, Arici,,
Untul impreuna cu zaharul (ar fi bine sa utilizati zahar pudra pentru a scurta timpul de mixare) il mixam bine pana cand devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare. Punem zaharul vanilat , coaja razuita de lamaie , sarea si faina amestecata cu praful de copt ....
Mancare de galbiori cu orez
Galbiorii ii spalam foarte bine cu apa rece si ii taiem daca este necesar . II punem la scurs intr-o sita . Ceapa o taiem solzisori si o calim intr-o tigaie antiaderenta in ulei . Adaugam peste ceapa calita galbiorii si lasam sa se gateasca pana cand scade apa pe care ei o lasa . Adaugam...
Spaghete cu carne de scoici
Intr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 11 minute, asta pentru a obtine paste cu o textura placuta. Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul de...
Lapte de migdale
Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte sau macar cateva ore (minim 3) . Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece. In vasul blenderului punem migdalele , curmalele si apa si pornim blenderul la viteza mare . Pentru...
Negresa cu nuca de cocos si zmeura
Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens. Lasam la racit. Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si punem...
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure
Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita. Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot . Cernem laptele praf si il amestecam...