Am facut lapte de cocos si cu miezul de nuca ramasa am facut aceasta negresa absolut delicioasa.
Am folosit la negresa zahar de trestie de zahar , de fapt este un zahar din melasa de trestie de zahar cristalizata natural, fara a fi procesata . Acest zahar are o culoare maro,este usor umed si are un gust intens , dar foarte placut . De asemenea este mult mai bogat in minerale decat zaharul rafinat .
Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens.
Lasam la racit.
Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si punem deoparte pan ava fi gata compozitia de negresa.
Cand ciocolata este calduta adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare pana la incorporare. Adaugam praful de copt si faina si omogenizam.
Intr-o tava de 20x30cm punem hartie de copt si turnam in tava compozitia de negresa. Cu o lingura punem nuca de cocos din loc in loc, apasand usor.
Deasupra presaram zmeura si dam la cuptorul incins pentru 20-30 minute.